17.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoOamenii se îmbulzesc după făină după ce un camion cu ajutoare intră...

Oamenii se îmbulzesc după făină după ce un camion cu ajutoare intră în orașul Gaza

Sute de oameni s-au grăbit spre și s-au urcat pe un camion de ajutor care transporta saci cu făină, în orașul Gaza sâmbătă (2 martie), potrivit Reuters.

Peste jumătate de milion de oameni din enclava asediată se confruntă cu o foamete care se profilează, cu malnutriție și foamete răspândite în special în nordul Fâșiei.

Video obținut de Reuters în cartierul Al Zaytun, arăta bărbați urcându-se în camion pentru a lua sacii mari de făină.

Organizația Națiunilor Unite avertizează că un sfert din populația din Gaza este la un pas de foamete.

Livrările de ajutoare către Gaza, în special către nord, au fost rare și haotice, deoarece creșterea ilegalității, jafurile și distrugerea ordinii publice în urma ofensivei militare a Israelului au făcut operarea extrem de nesigură pentru lucrătorii umanitari.

Autoritățile sanitare din Gaza au declarat că 115 palestinieni care stăteau la coadă pentru ajutor au fost uciși joi (29 februarie), atribuind decesele tirului de arme israelian, numind-o masacru.
Israelul a contestat aceste cifre și a spus că majoritatea victimelor au fost călcate în picioare și s-a trecut peste ele.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Salariul mediu net din luna februarie a ajuns la 4.876, cu 14,2% mai mult față de perioada similară din 2023

Câştigul salarial mediu net a fost de 4.876 lei în februarie, în creştere cu 17 lei (+0,3%) faţă de luna ianuarie 2024. Comparativ cu...

Rusia – Ucraina, ziua 758: Primarul Kievului cere noi ajutoare militare

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a solicitat de urgenţă noi ajutoare militare de la aliaţii Ucrainei pentru a respinge atacurile intensificate ale Rusiei asupra ţării...

Marcel Ciolacu susține că nu a luat nicio decizie care să dăuneze României şi românilor

În cadrul unei declarații susținute vineri, la Suceava, președintele Partidului Social Democrat (PSD), premierul Marcel Ciolacu, a subliniat că nu a luat nicio decizie...
Ultima oră
Pe aceeași temă