7.6 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăVideoO lovitură americană l-a ucis pe comandantul Brigăzilor Kataib Hezbollah

O lovitură americană l-a ucis pe comandantul Brigăzilor Kataib Hezbollah

Comandantul superior Abu Baqir al-Saadi al Brigăzilor Kataib Hezbollah, un grup armat susținut de Iran în Irak, pe care Pentagonul l-a legat de un atac care a ucis trei soldați americani, a murit miercuri noaptea (7 februarie), într-o lovitură cu dronă asupra unui vehicul în estul Bagdadului, au declarat două surse locale de securitate, conform Reuters.

O lovitură americană la Bagdad a ucis miercuri un comandant al grupării Kataib Hezbollah, potrivit Pentagonului, care afirmă că gruparea susținută de Iran este responsabilă pentru atacul forțelor sale. Un cameraman de la Reuters a surprins consecințele unei lovituri cu drone în Bagdad.

Într-o declarație a armatei nu a fost numit comandantul ucis. Dar două surse de securitate care vorbesc sub rezerva anonimatului spun că el este Abu Baqir al-Saadi.

O sursă a spus că lovitura a ucis trei persoane și a distrus un vehicul folosit de Forțele de Mobilizare Populară din Irak, sau PMF.

Aceasta este o agenție de securitate de stat compusă din zeci de grupuri armate, multe dintre ele apropiate de Iran, iar unii luptători și comandanți din rândurile sale aparțin grupului Kataib Hezbollah.

SUA au început lovituri de răzbunare weekendul trecut împotriva grupărilor susținute de Iran în Irak și Siria, ceea ce a spus că este doar începutul răspunsului său la uciderea celor trei soldați americani în ianuarie, lângă granița dintre Iordania și Siria.

Irakul și Siria au asistat aproape zilnic la atacuri de tip „tit-for-tat” între grupurile armate susținute de Iran și forțele americane, staționate în regiune, de când a început războiul din Gaza în octombrie.

VIDEO. Hezbollah susține că a lovit un post de observare israelian

Organizația libaneză Hezbollah, susținută de Iran, a publicat sâmbătă (6 ianuarie) o înregistrare video care, potrivit acesteia, arată lovituri aeriene asupra unui post de observare israelian în apropiere de Meron, în nordul Israelului.

Gruparea a declarat că a lovit postul de observare cu 62 de rachete ca “răspuns preliminar” la uciderea marți (2 ianuarie) a șefului adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri.

Reuters a reușit să confirme locația. Se potrivește cu imaginile din satelit și cu imaginile Reuters de la fața locului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

MAE organizează 106 consulate itinerante în 19 state

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, a aprobat Calendarul anual orientativ pentru organizarea consulatelor itinerante (mobile) pentru anul 2024. Vor fi organizate 106 consulate itinerante...

Directorul APIA, Ionuț Lupu, a fost demis de ministrul Agriculturii, Florin Barbu

Directorul general al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Ionuţ Lupu, a fost demis, marţi seara, de ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale,...

Litoralulromanesc.ro: Românii au rezervat vacanţe de peste 2 milioane de euro pentru vara 2024 la Târgul de Turism Online 

Românii au rezervat vacanţe de peste 2 milioane de euro pentru vara 2024 la Târgul de Turism Online, creşterea comparativ cu ediţia 2023 fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă