7.5 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăVideoO înaltă instanță a ONU deschide audierile pentru genocidul Israelului în Gaza

O înaltă instanță a ONU deschide audierile pentru genocidul Israelului în Gaza

Curtea Internațională de Justiție(CIJ) a deschis audierile joi (11 ianuarie) într-un caz în care Africa de Sud acuză Israelul că i-a supus pe palestinieni la acte de genocid și cere suspendarea de urgență a campaniei militare a Israelului în Gaza, potrivit Reuters.

ICJ ascultă argumentele Africii de Sud joi (11 ianuarie) și răspunsul Israelului la acuzații vineri (12 ianuarie). Președintele Curții Joan E. Donoghue și ambasadorul Africii de Sud în Țările de Jos, Vusimuzi Madonsela au citit declarațiile de deschidere.

Este de așteptat să se pronunțe asupra posibilelor măsuri de urgență la sfârșitul acestei luni. Instanța nu se va pronunța la acel moment asupra acuzațiilor de genocid – acele proceduri ar putea dura ani.

Israelul a spus că dosarul Africii de Sud este fără temei. Israelul a declanșat un război total după o furie transfrontalieră, pe 7 octombrie, de către militanții grupului islamist palestinian Hamas, aflat la guvernare în Gaza, în care Israelul spune că 1.200 de oameni au fost uciși și 240 luați ostatici înapoi în Gaza.

Deciziile CIJ sunt definitive și fără apel, însă instanța nu are nicio modalitate de a le pune în executare.

Declarație politică Diana Șoșoacă: Divide et impera, un principiu impus de marile puteri

Trăim vremuri interesante! Plandemia a fost oprită de conflictul dintre Ucraina și Federația Rusă, iar acest război este oprit de lupta dintre Israel și Palestina. Nici nu vreau să mă gândesc ce va opri acest război. Ceea ce este comun tuturor acestor atrocități sunt crimele împotriva umanității. Creatorii acestor conflicte își râd în barbă când văd cum ne divizăm, pentru că natura umană este construită pe alegeri, bine și rău, obligându-ne să ne poziționăm de o parte sau de alta, mai ales că toți ascundem o natură conflictuală mai mult sau mai puțin evidentă. În fiecare dintre aceste atrocități regăsim o componentă religioasă, plandemia încercând să anuleze credința, să îngenuncheze creștinismul, România fiind una din cele mai abuzate țări din lume, războiul dintre Federația Rusă și Ucraina, de asemenea, sunt binecunoscute prigoana preoților creștini ortodocși, închiderea bisericilor creștine, bătaia de joc a ucrainenilor față de românii din Ucraina, și nu numai, iar acum o luptă între iudei și musulmani. Deși există un singur Dumnezeu, natura umană conflictuală pare să învingă orice urmă de umanitate. La cele două conflicte din urmă se pune problema teritorială, o adevărată cutie a Pandorei, care împarte lumea în două.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...

Tinmar înhață contractul de 100 milioane de lei de la RAJA Constanța

La licitația pentru furnizarea de energie pentru RAJA Constanța s-a dat o luptă în doi: Oancea de la Tinmar și Tudose de la...

Simona Halep, anunț de ultimă oră

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, suspendată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea tenisului (ITA) pe o perioadă de patru ani, în urma unui test...
Ultima oră
Pe aceeași temă