6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăVideoO alunecare de teren a măturat un drum în timpul taifunului Talas...

O alunecare de teren a măturat un drum în timpul taifunului Talas din Japonia

O alunecare de teren a măturat un drum în timpul taifunului Talas din Japonia ce a afectat serios țara asiatică în această săptămână.

Forța taifunului Talas, care a lovit în Japonia, chiar în centrul țării, sâmbătă (24 septembrie) a provocat o mică alunecare de teren care a măturat o parte a unui drum, a arătat un videoclip filmat de un martor ocular.

S-au desfășurat lucrări pentru a repara drumul și pentru a preveni alte daune, au spus autoritățile, potrivit Reuters.

O alunecare de teren provocată de furia taifunului Talas din Japonia a produs pagube însemnate, noi astfel de amenințări fiind posibile

Agenția de meteorologie din Japonia a declarat că vânturile din centrul taifunului Talas băteau cu aproximativ 40 mph, cu rafale la vârf de aproximativ 56 mph.

Deși a fost declasat ca un ciclon extratropical sâmbătă dimineața, în Shizuoka erau așteptate noi ploi torenţiale, iar autoritățile au cerut prudență pentru alunecări de teren și inundații.

Taifunul din Japonia: Nouă milioane de oameni evacuați

Nouă milioane de persoane au fost sfătuite să își evacueze locuințele, deoarece Japonia va fi lovită de unul dintre cele mai grave taifune pe care le-a văzut vreodată țara.

Super taifunul Nanmadol a ucis două persoane și a rănit aproape 90, notează BBC.

Acesta a lovit duminică dimineața Kyushu, cea mai sudică dintre cele patru insule principale ale Japoniei, și urmează să ajungă în zilele următoare la Honshu, cea mai mare insulă.

Zeci de mii de persoane și-au petrecut noaptea de duminică spre luni în adăposturi de urgență, iar aproape 350.000 de locuințe au rămas fără curent electric.

Transporturile și afacerile au fost perturbate, iar țara se pregătește pentru inundații și alunecări de teren de amploare.

Nanmadol a adus rafale de până la 234 km/h, iar în unele zone au fost prognozate ploi de 400 mm în 24 de ore.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...
Ultima oră
Pe aceeași temă