25.3 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăVideoMii de oameni fug de incendiile de vegetație din statul Victoria din...

Mii de oameni fug de incendiile de vegetație din statul Victoria din Australia

Peste două mii de persoane au primit ordin să se evacueze din orașele, din vestul statului Victoria din Australia, din cauza unui incendiu care a scăpat de sub control joi (22 februarie), conform Reuters.

Aproximativ 50 km pătrați (12.355 acri) sunt în flăcări, la nord-vest de Ballarat. O zonă similară arde, de asemenea, scăpată de sub control, mai spre vest.

Serviciul de urgență de stat i-a îndemnat pe rezidenții din orașele Raglan și Beaufort, unde locuiesc aproximativ două mii de oameni, și pe cei din zonele învecinate, să plece cât timp erau încă în siguranță și să se îndrepte spre est, spre centrul regional din apropiere, Ballarat, la 95 km (59 mile), la vest de Melbourne.

Mari zone ale statului sunt în alertă maximă pentru incendii, iar Biroul de Meteorologie a emis joi avertismente de pericol extrem de incendiu pentru mai multe districte din cauza vântului cald și uscat și a potențialului de furtuni.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Litoralul românesc, tot mai scump și nepregătit din nou pentru turiști

Litoralul românesc, cu plaje scoase la licitație, nu reușește nici anul acesta să adune turiști la capacitate maximă. Românii și-au făcut deja planuri pentru...

Pe când capitularea Ucrainei?

Presa mainstream începe să aducă argumente în susținerea ideii că Ucraina a pierdut războiul și trebuie să înceapă negocieri de pace. Dacă se obține...

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care vor face preţurile la energie electrică mai puţin dependente de preţurile la combustibili fosili, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă