24.1 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoMarea Britanie va avertiza Israelul asupra foametei din Gaza

Marea Britanie va avertiza Israelul asupra foametei din Gaza

Marea Britanie va avertiza Israelul, miercuri (6 martie), că răbdarea îi scade din cauza „suferinței îngrozitoare” din Gaza, unde lipsa ajutorului îi face pe oameni să moară de foame, a declarat ministrul de externe David Cameron, potrivit Reuters.
Cameron, care urmează să se întâlnească miercuri cu membrul israelian al cabinetului de război Benny Gantz, a declarat parlamentului, marți seara (5 martie), că gestionarea de către Israel a ajutorului pentru Gaza, în calitate de putere ocupantă, a ridicat semne de întrebare cu privire la respectarea legislației internaționale.
„ Ne confruntăm cu o situație de suferință îngrozitoare în Gaza”, a declarat Cameron Camerei Lorzilor. „Oamenii mor de foame; oamenii mor de boli care altfel pot fi prevenite”.
Marea Britanie, la fel ca Statele Unite, și-a acordat sprijinul, după atacul Israelului asupra Gaza, ca răspuns la un atac al grupării militante Hamas din 7 octombrie, care a ucis 1.200 de oameni și a luat 253 de ostatici înapoi în enclavă.
Dar Cameron, un fost prim-ministru, a intensificat apelurile pentru o încetare a focului în ultimele săptămâni, deoarece autoritățile palestiniene din domeniul sănătății au estimat numărul morților la 30.000 de oameni, iar Organizația Națiunilor Unite a avertizat că mulți sunt în pragul înfometării.
Cameron a declarat parlamentului că ajutorul primit în Gaza în februarie a fost de aproximativ jumătate din suma care a fost livrată în ianuarie.

SUA, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie vor ajuta Israelul ,,să se apere”

Cinci dintre statele G7, SUA, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie au anunţat că vor ajuta Israelul cu armament, condamnând acţiunile teroriste şi criminale ale organizaţiei palestiniene Hamas asupra populaţiei civile.

În declaraţia lor comună se precizează următoarele:

,,Nu există nicio intenţie de a trimite forţe terestre după atacul asupra Israelului”

,,Aşteptăm solicitări suplimentare de securitate din partea Israelului”.

,,Vom încerca să îndeplinim tot ce îşi doreşte Israelul cât mai curând posibil”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eșec la limită în prima manșă a „sferturilor” Conference League

PAOK Salonic, echipă pregătită de Răzvan Lucescu, a pierdut la limită, cu scorul de 1-0, meciul disputat pe terenul belgienilor de la FC Bruges,...

Modificări ale traseelor tramvaielor de pe Calea Moșilor

Începând de duminică, 14.04.2024, STB SA va aplica măsura de reorganizare a liniilor de tramvai care funcționează în zona istorică de pe Calea Moșilor,...

Polonia a emis un avertisment în privința deplasărilor în Israel, Palestina și Liban

Ministerul polonez de Externe recomandă cetățenilor să nu se călătorească în Israel, Palestina și Liban, notează Reuters. "Nu poate fi exclusă posibilitatea unei escaladări bruște...
Ultima oră
Pe aceeași temă