14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoMama lui Navalnîi îi vizitează mormântul la Moscova

Mama lui Navalnîi îi vizitează mormântul la Moscova

Ludmila Navalnaya, mama regretatului lider al opoziției ruse, Alexei Navalnîi, a vizitat mormântul fiului său sâmbătă (2 martie), în timp ce cei îndoliați continuau să-i aducă un omagiu la Cimitirul Borisovskoye din Moscova, potrivit Reuters.

Navalnîi, cel mai înverșunat critic al președintelui Vladimir Putin în Rusia, a murit la vârsta de 47 de ani într-o colonie penitenciară arctică pe 16 februarie, stârnind acuzații din partea susținătorilor săi că ar fi fost ucis. Kremlinul a negat orice implicare a statului în moartea sa.

Mii de oameni s-au strâns să-i aducă un omagiu la cimitir și, în afara bisericii Soothe My Sorrows din sud-estul Moscovei, unde a avut loc înmormântarea vineri (1 martie).

Navalnîi a fost înmormântat

Liderul opoziţiei ruse Aleksei Navalnîi, care a murit la 16 februarie la vârsta de 47 de ani într-o închisoare din regiunea arctică rusă, a fost înmormântat la cimitirul Borisovo din Moscova, înconjurat de unele dintre rudele sale.

“Sicriul a fost coborât în pământ”, a declarat unul dintre consilierii apropiaţi ai liderului opoziţiei, Ivan Jdanov, pe Telegram.

“La revedere, prietene”, a adăugat el.

Sute de ruși au venit la biserică să-și ia rămas bun de la cel care a devenit un simbol al luptei împotriva regimului Vladimir Putin.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Crește contrabanda cu țigări la granița de sud a României

Doar pe parcursul primelor trei luni din anul 2024, la granița de sud a României au fost capturate 12 milioane de țigarete de contrabandă....

Rusia – Ucraina, ziua 767. Statele Unite au aprobat ajutorul pentru Ucraina, de 61 de miliarde USD

Camera Reprezentanților din Statele Unite a aprobat ajutorul pentru Ucraina, în valoare de 61 de miliarde de dolari. Votul în Camera Reprezentanților s-a desfășurat în...

Iohannis merge la zona demilitarizată dintre Coreea de Sud și Coreea de Nord

Președintele României, Klaus Iohannis, efectuează o vizită în Coreea de Sud, iar în prima zi a vizitei va ajunge și la zona demilitarizată aflată...
Ultima oră
Pe aceeași temă