7 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoMai mulți ostatici au fost eliberați din Gaza în timp ce termenul...

Mai mulți ostatici au fost eliberați din Gaza în timp ce termenul limită al unui armistițiu se apropie

Predarea mai multor ostatici israelieni de către Hamas este în curs, în Gaza, a declarat miercuri pentru Reuters un oficial palestinian familiarizat cu eforturile de armistițiu, ultima zi a prelungirii cu două zile a unui armistițiu, în războiul din Gaza.

Doi oficiali palestinieni spun că discuțiile continuă cu privire la o posibilă prelungire a încetării focului, dar încă nu s-a ajuns la un acord.

Un oficial israelian a spus mai devreme că ar fi imposibil să se prelungească încetarea focului fără un angajament de a elibera toate femeile și copiii dintre ostatici. Oficialul a spus că Israelul crede că militanții încă țin prizonieri suficiente femei și copii pentru a prelungi armistițiul cu 2-3 zile.

Surse de securitate egiptene au mai spus că negociatorii cred că este posibilă o prelungire de două zile.

Un oficial palestinian a spus că negociatorii se frământă dacă bărbații israelieni vor fi eliberați în condiții diferite decât schimbul de până acum, un israelian pentru trei deținuți palestinieni, regulă care s-a aplicat anterior cu femeile și copiii.

Atacurile asupra trupelor americane din Irak și Siria s-au oprit de la armistițiul Israel Hamas

Atacurile altădată aproape zilnice asupra trupelor americane staţionate în Irak şi Siria au încetat de când armistiţiul dintre Israel şi Hamas a intrat în vigoare vineri, a anunţat marţi Pentagonul, scrie AFP, potrivit agerpres.ro.

“Nu a mai fost niciun atac asupra forţelor americane în Irak şi Siria din 23 noiembrie”, cu o zi înainte de începerea armistiţiului, a declarat într-o conferinţă de presă purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Până la acea dată şi de la jumătatea lunii octombrie, forţele americane din cele două ţări au fost ţinta a peste 70 de atacuri cu rachete, obuze şi drone, atribuite de Washington unor grupuri afiliate Iranului.

Peste 60 de americani au fost răniţi în aceste atacuri, care au avut loc de la izbucnirea războiului dintre Israel şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas, la putere în Fâşia Gaza.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...

Șase persoane au fost salvate din accidentul de elicopter, în largul coastei Norvegiei

Un elicopter care transporta șase persoane s-a prăbușit miercuri în ocean, în largul coastei de vest a Norvegiei, iar toate cele șase persoane de...
Ultima oră
Pe aceeași temă