5.9 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăVideoMai mulți binevoitori de la Holyroodhouse au fost salutați de Regele Charles

Mai mulți binevoitori de la Holyroodhouse au fost salutați de Regele Charles

Mai mulți binevoitori care au venit să depună flori la Holyroodhouse luni (12 septembrie) au fost surprinși de Regele Charles și de Regina Consoartă, în timp ce și-au dat mâna și s-au oprit să discute cu oamenii care veniseră să petreacă acolo ziua.

Charles al III-lea a sosit la Holyroodhouse pentru a însoți cortegiul la Catedrala St Giles, unde Regina va fi depusă. Charles a călătorit la Edinburgh din Londra și va inspecta garda regală și apoi va veghea la sicriul Reginei.


„Cred că totul este foarte emoționant, faptul că este atât de aproape de moartea mamei sale”, a spus Yvane după ce l-a salutat pe Rege.

Cei câțiva binevoitori de la Holyroodhouse au fost salutați de Regele Charles, înainte ca Regina să părăsească Scoția pentru a ajunge la Londra


„ L-am găsit mai emoționat decât credeam. Pentru că, la sfârșitul zilei, este doar un fiu îndurerat”, a spus Jackie Basset, care dăduse mâna cu Regele. „ Ea practic ne-a spus că se temea să vină momentul și că va încerca să continue totul”.


Marți (13 septembrie) Regina va părăsi Scoția și va călători la Londra, unde va fi depusă până la înmormântarea din 19 septembrie.

Charles al III-lea a fost proclamat Rege

Liz Truss, noul premier al Marii Britanii a semnat proclamația de învestire a Regelui. Ceremonia, care are loc la Palatul St James din Londra, este televizată pentru prima dată în istorie. Va fi citită o proclamație, iar vestitorii se vor deplasa călare prin țară pentru a transmite vestea.

UPDATE 12:50 – Ceremonia Regelui Charles al III-lea s-a încheiat. Acesta a fost proclamat oficial Rege de către Consiliul de Ascensiune.

UPDATE 12:40 – Regele Carol al III-lea a făcut declarații la Palatul St James.

El a adus un omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, și a vorbit despre „marea moștenire și despre îndatoririle și responsabilitățile grele ale Suveranității care mi-au fost transmise acum”.

Iată discursul său în întregime:

„Doamnelor și domnilor,

Este datoria mea cea mai dureroasă să vă anunț moartea iubitei mele mame, Regina.

Știu cât vă este de greu pentru pierderea ireparabilă pe care am suferit-o cu toții. Este cea mai mare mângâiere pentru mine să știu simpatia exprimată de atât de mulți față de sora și frații mei și că o afecțiune și un sprijin atât de copleșitor ar trebui să se extindă asupra întregii noastre familii în pierderea suferită.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Declinul valorilor umaniste în societatea românească contemporană: cauze

Într-o lume dominată de tehnologie și pragmatism, societatea românească contemporană se confruntă cu un declin alarmant al valorilor umaniste. Această tendință preocupantă se...

CSAT se reunește astăzi. Principala temă de pe ordinea de zi

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se reuneşte, astăzi, în şedinţă la Palatul Cotroceni.Săptămâna trecută, Administraţia Prezidenţială a anunţat că preşedintele Klaus Iohannis...

“Acordul comercial” de la München: jumătate de triliard de dolari, destinați industriei americane de război

Nimeni n-a sesizat atât contrastul, cât și asemănarea dintre München-ul toamnei anului 1938 și cel al iernii 2024. Dacă atunci, francezii și britanicii au...
Ultima oră
Pe aceeași temă