16.3 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăVideoLocuitorii din Gaza se îndreaptă spre sud în timp ce operațiunile israeliene...

Locuitorii din Gaza se îndreaptă spre sud în timp ce operațiunile israeliene se intensifică

Purtându-și bagajele, zeci de palestinieni, locuitorii zonei, au pășit miercuri (8 noiembrie) pe străzile orașului Gaza, s-au îndreptat spre sud căutând un refugiu ca să scape de atacurile aeriene israeliene și de luptele aprige la sol dintre trupele israeliene și militanții Hamas, potrivit Reuters.

Alte mii de persoane au fost raportate că au plecat în timpul ferestrei de patru ore, anunțată de Israel, care le-a transmis rezidenților să evacueze zona sau, altfel, riscă să fie prinși în violențele războiului.

Cu toate acestea, părțile centrale și sudice ale micii enclave palestiniene asediate, care este condusă de Hamas, au fost, de asemenea, sub foc, după ce războiul dintre conducătorii săi islamiști ai Hamas și Israel a intrat în a doua lună.

Autoritățile au spus că 10.569 de oameni au fost uciși, 40% dintre ei fiind copii. Nivelul morților și al suferinței este „greu de înțeles”, a declarat purtătorul de cuvânt al agenției de sănătate a ONU, Christian Lindmeier, la Geneva.

Israelul a lovit Gaza ca răspuns la un raid transfrontalier al Hamas în sudul Israelului, pe 7 octombrie, în care oamenii săi înarmați au ucis 1.400 de persoane, majoritatea civili, și au luat aproximativ 240 de ostatici, potrivit bilanţurilor israeliene.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Victoria Rusiei va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial

O victorie a Rusiei în Ucraina va declanșa cel mai mare exod de refugiați din Europa de la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este una...

SUA consideră că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne “limitată”

Statele Unite(SUA) consideră în continuare că operaţiunea israeliană de la Rafah rămâne "limitată", la două zile după un bombardament mortal asupra acestui oraş din...

Investițiile în aur – cele mai sigure pe timp de criză. Românii au cumpărat peste 30.000 de lingouri de aur și peste 10.000 de...

Investițiile în aur sunt considerate cele mai sigure în vremuri de criză și, chiar dacă nu sunt neapărat cele mai profitabile, ele au un...
Ultima oră
Pe aceeași temă