16.7 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoLaureatul Nobel Yunus a fost condamnat într-un dosar de drept al muncii

Laureatul Nobel Yunus a fost condamnat într-un dosar de drept al muncii

Un tribunal din Bangladesh l-a condamnat luni pe laureatul Nobel, Muhammad Yunus, la șase luni de închisoare pentru încălcarea legislației muncii, au declarat procurorii, un caz în care susținătorii săi spun că este motivat politic, potrivit Reuters.

Yunus, în vârstă de 83 de ani, și Grameen Bank au câștigat premiul pentru pace în 2006 pentru munca lor de a scoate milioane de oameni din sărăcie. Aceștia acordau împrumuturi mici, de sub 100 de dolari, săracilor din mediul rural din Bangladesh, fiind pionierul unei mișcări globale cunoscută acum sub numele de microcredit.

Prim-ministrul Sheikh Hasina l-a acuzat însă că „suge sânge de la săraci”. Susținătorii lui Yunus spun că guvernul încearcă să-l discrediteze, deoarece s-a gândit cândva să înființeze un partid politic care să rivalizeze cu Liga Awami a lui Hasina.

Grupurile pentru drepturile omului au acuzat-o pe Hasina și guvernul ei că vizează disidența politică, deoarece își caută al patrulea mandat consecutiv la alegerile din 7 ianuarie.

Yunus și trei angajați de la Grameen Telecom, o companie pe care a fondat-o, au fost condamnați luni pentru încălcarea legislației muncii. Ulterior, instanța le-a acordat cauțiune în așteptarea unui posibil recurs.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Numărul bugetarilor a crescut cu peste 13.500 anul trecut, ajungând la aproape 1,3 milioane de angajați

Numărul bugetarilor din România a crescut, anul trecut, cu peste 13.500 de posturi, ajungând la aproape 1,3 milioane de persoane. Majoritatea erau angajaţi în...

CURS: Nicușor Dan, favorit în opțiunile de vot ale bucureștenilor, la mică distanță de Gabriela Firea

Nicușor Dan este primul în intențiile de vot ale bucureștenilor, urmat la mică distanță de Gabriela Firea, potrivit unui sondaj CURS realizat în perioada...

Sute de permise reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, polițiștii au reţinut 826 de permise de conducere şi au intervenit la peste 2.900 de solicitări ale cetăţenilor. De...
Ultima oră
Pe aceeași temă