31 C
București
miercuri, 17 iulie 2024
AcasăVideoJohn Kirby: Casa Albă vrea pasaj de siguranță pentru ieșirea din Gaza

John Kirby: Casa Albă vrea pasaj de siguranță pentru ieșirea din Gaza

Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale de la Casa Albă, John Kirby, a declarat luni (23 octombrie) că administrația Biden dorește să asigure trecerea în siguranță pentru oamenii din Gaza, în special pentru cetățenii americani, potrivit Reuters.

Încă vrem să vedem o ieșire în siguranță și, în special, pentru cele câteva sute de cetățeni americani despre care știm că sunt în Gaza și doresc să plece”, a spus Kirby.

Kirby a adăugat că asistența umanitară continuă – alimente, apă și provizii medicale – este extrem de importantă și că proviziile trebuie să ajungă în regiune cât mai curând posibil, indiferent dacă există sau nu o invazie terestră israeliană.

Israelul răspunde Washingtonului: Ar trebui să existe o limită a ipocriziei Departamentului de Stat american

Israelul a criticat, joi, Departamentul de Stat al SUA pentru faptul că a declarat că este posibil ca forțele sale de securitate să fi folosit ”forța excesivă” împotriva protestatarilor palestinieni, relatează Agerpres.

Ministrul de interne israelian Gilad Erdan a acuzat administrația SUA de ”ipocrizie” și a calificat criticile drept ”nefondate” și ”denaturate”.

”Orice persoană rațională știe foarte bine cum ar acționa poliția din SUA dacă militanți înarmați cu cuțite și topoare ar ucide civili în New York și Washington. Ar trebui să existe o limită a ipocriziei Departamentului de Stat american’”, a declarat Erdan pentru postul de radio național.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, John Kirby, care a clarificat afirmațiile secretarului de stat John Kerry, a declarat miercuri reporterilor:

”Cred, fără a le califica astfel pe toate, că am văzut unele informații privind activități de securitate care ar putea indica potențiala utilizare a forței excesive. Nu dorim să vedem acest lucru peste tot. Nu vrem să vedem acest lucru în țara noastră. Așa că, da, suntem preocupați de această situație”, a spus Kirby.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă