7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoIsraelul și mișcarea Hamas prelungesc armistițiul pentru a șaptea zi

Israelul și mișcarea Hamas prelungesc armistițiul pentru a șaptea zi

Israelul și Hamas au convenit joi (30 noiembrie) să prelungească încetarea focului în războiul lor cu cel puțin o zi, cu câteva minute înainte ca armistițiul de șase zile să expire, potrivit Reuters.
Israelul și Hamas au convenit să înceteze lupta pentru cel puțin încă o zi, iar acea decizie a venit joi dimineață, cu doar câteva minute înainte de încheierea unui armistițiu de șase zile.
Într-o declarație, armata israeliană a transmis că va susține încetarea focului, în timp ce mediatorii vor elibera tot mai mulți ostatici ținuți în Gaza, în schimbul prizonierilor palestinieni.
Hamas a declarat că armistițiul va continua pentru a șaptea zi.
Cu câteva ore înainte de anunț, palestinienii din Ramallah au sărbătorit că Israelul a eliberat 30 de prizonieri palestinieni din închisori, în schimbul ca Hamas să elibereze 16 ostatici israelieni.
Printre palestinienii care au fost eliberați miercuri, s-a numărat și activista Ahed Tamimi, care și-a câștigat faima pentru că a pălmuit un soldat israelian când era adolescentă. Ea a fost arestată la începutul acestei luni, fiind suspectată de incitare la violență.
Scene similare de jubilație au fost văzute în sudul Israelului, când unii dintre ostaticii israelieni, care au fost capturați de militanții Hamas pe 7 octombrie, s-au întors acasă.
Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a sosit în Israel, joi dimineață, pentru a discuta despre prelungirea pauzei în lupte.
Într-o declarație, Casa Albă a declarat că președintele american Joe Biden este hotărât să asigure eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de Hamas, după ce americanul Liat Beinin a fost eliberat miercuri.
Oficialii americani doresc, de asemenea, ca Israelul să-și restrângă zona de luptă în cazul unei operațiuni în sudul Gazei, pentru a evita repetarea morților masive de civili palestinieni, din atacurile Israelului, din nordul Gazei.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

nu toți decidenții noștri sunt de acord ca pistolarii ANAF să intre în acțiune

Deocamdată doar ficțional, dar vorbim aici de o ficțiune bazată pe informație reală. Cea mai tulburătoare veste din lumea fiscală nu ține de...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...

Țările UE au blocat o lege privind lanțurile de aprovizionare

Țările Uniunii Europene, UE, au blocat miercuri o propunere de lege. Aceasta obligă marile companii din blocul comunitar să verifice dacă lanțurile lor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă