16.3 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoIranul ordonă o închidere la nivel național de două zile din cauza...

Iranul ordonă o închidere la nivel național de două zile din cauza căldurii crescânde

Iranul a anunțat o închidere la nivel național, astfel că miercuri (2 august) și joi (3 august) vor fi sărbători legale din cauza „căldurii crescânde fără precedent” și le-a spus vârstnicilor și persoanelor cu afecțiuni de sănătate să rămână în casă, a informat presa de stat iraniană, potrivit Reuters.

Iranul a ordonat o oprire de două zile din cauza „căldurii fără precedent”

Guvernul a anunțat că 2 august și 3 august vor fi sărbători legale ordonând închiderea tuturor agențiilor guvernamentale, băncilor și școlilor

Temperaturile depășiseră 123°F (51°C) în unele orașe din sud-vest.

 „ Nu am experimentat niciodată o asemenea căldură în Teheran. Am experimentat-o în sudul Iranului, când am fost acolo o perioadă”, spune Mahmoodi, proprietar de tarabă din Bazarul din Teheran. Valurile de căldură au afectat mari părți ale globului în ultimele săptămâni.

Oamenii de știință le-au legat de schimbările climatice induse de om.

„ Guvernul trebuie să-și schimbe abordarea. În loc să  închidă, ar trebui să încline spre gestionarea producției și consumului de energie”, spune Navabiyan, inginer.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă