7.3 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăVideoIndia recurge la tuneluri manuale pentru a ajunge la bărbații prinși în...

India recurge la tuneluri manuale pentru a ajunge la bărbații prinși în capcană

Salvatorii care încearcă să elibereze 41 de muncitori în construcții, prinși într-un tunel din Himalaya ce ține de India, au declarat că au recurs la unelte manuale și tuneluri manuale luni (27 noiembrie), pe fondul temerilor de ploaie iminentă, potrivit Reuters.

Operațiunea de salvare a fost afectată de deteriorarea utilajelor, iar salvatorii au recurs la foraj manual, după ce au îndepărtat echipamentul stricat.

Muncitorii prinși în capcană, din unele dintre cele mai sărace state ale Indiei, au fost blocați în tunelul de 4,5 km (3 mile) din statul Uttarakhand, de când acesta s-a prăbușit pe 12 noiembrie.

Vremea rea a venit cu furtuni, grindină și temperaturi mai scăzute, așteptate în munți, dar organizatorii acestei salvări au spus că vor putea în continuare să lucreze pe vreme nefavorabilă.

Autorități: Muncitorii indieni blocați într-un tunel sunt aproape de salvare

Oficiali și autorități din India au transmis că muncitorii indieni blocați într-un tunel sunt aproape de salvare, după 11 zile de când au fost prinși sub dărâmături, potrivit Reuters.

Bhaskar Kulbe, un ofițer de la un serviciu special care se ocupă de gestionarea situație după prăbușirea unui tunel, a declarat joi (23 noiembrie) că 41 de bărbați prinși în acest tunel de autostradă din India au fost aproape de a fi salvați, după ce au îndepărtat un arc de grilaj de oțel care a încetinit progresul înregistrat peste noapte.

Arnold Dix, președintele Asociației Internaționale pentru Tunel și Spațiu Subteran a fost pozitiv în ceea ce privește scoaterea lucrătorilor.

Salvatorii se așteptau inițial să pătrundă joi devreme, deoarece doar ultima treime a resturilor care blocau tunelul a rămas de forat, înainte ca o conductă de evacuare să poată fi împinsă înăuntru și bărbații să fie trasi în siguranță.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Guvernul român umflă acțiunile Gabriel Resourses

Acțiunile companiei canadiane Gabriel Resourses (care deține 80 % din Roșia Montană Gold Corporation S:A.), aflată în litigiu cu statul român la Curtea de...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Sindicaliștii din Sănătate pichetează astăzi spitalele

Federaţia "Solidaritatea Sanitară" continuă astăzi protestele, în intervalul orar 12:00 – 12:30, în timpul pauzei de masă, urmând a fi pichetate unităţile sanitare, "fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă