13.2 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaGuvernul Britanic: "Cetăţenii britanici care rămân în Ucraina să nu se aştepte...

Guvernul Britanic: “Cetăţenii britanici care rămân în Ucraina să nu se aştepte la evacuare militară dacă începe războiul”

Cetăţenii britanici care aleg să rămână în Ucraina nu ar trebui să se aştepte la o evacuare militară dacă izbucneşte un conflict cu Rusia, a declarat Ministrul britanic al forţelor armate James Heappey.

„Va fi o mare diferență între ceea ce s-a întâmplat în Afganistan vara trecută și ceea ce s-ar putea întâmpla în săptămâna viitoare, și anume că Royal Air Force nu va fi în măsură să intre și să evacueze oameni”, a spus el.

Heappey i-a îndemnat pe cetățenii britanici din Ucraina să plece imediat.

Heappey a mai spus că implicarea Marii Britanii în Ucraina se va limita la granițele de est ale NATO.

„Nu vom juca un rol activ în Ucraina, dar ceea ce vom face în mod absolut este să stăm la granițele de est ale NATO pentru a-i asigura pe aliații noștri din NATO că, într-un moment de criză acută pe continentul european, probabil cel mai acut moment de criză din ultimii 70 de an ani, rolul nostru în cadrul NATO este ferm și sprijinul nostru pentru aliații noștri este nelimitat”, a spus Heappey.

Guvernul Regatului Unit i-a sfătuit pe cetățenii britanici să părăsească Ucraina, în timp ce mijloacele comerciale erau încă disponibile și i-a sfătuit să nu mai călătorească în țară.

Citiți România Liberă și pe Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ministrul austriac de Interne ignoră tema aderării României la spațiul Schengen terestru

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, a evitat să indice un orizont de timp în care Viena şi-ar ridica veto-ul în privinţa aderării României...

Hunor: Iohannis are un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară

Preşedintele Klaus Iohannis a ajuns la un grad mare de neîncredere în comunitatea maghiară, comunitate care l-a votat în proporţie de peste 80%, a...

Dosare, demisii și suspiciuni, la Școala Titulescu. Surse: Pe camere nu se poate observa minorul intrând în toaletă, la data violului declarat

Numeroase suspiciuni planează asupra cazului de la Școala Gimnazială “Nicolae Titulescu” din Capitală, unde părinții unui elev acuză că minorul ar fi fost violat,...
Ultima oră
Pe aceeași temă