25.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăVideoGermania: Eroarea unui participant la discuție a dus la interceptarea Rusiei

Germania: Eroarea unui participant la discuție a dus la interceptarea Rusiei

Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, a declarat marți (5 martie) că un participant la un apel militar, la nivel înalt, asupra Ucrainei, interceptat de Rusia, s-a alăturat din greșeală printr-o linie nesecurizată, iar sistemele de comunicații germane nu au fost compromise, potrivit Reuters.

Participantul a sunat din Singapore, unde avea loc un spectacol aerian. Un astfel de eveniment a atras oficiali militari europeni de rang înalt, făcându-l o țintă pentru serviciile de securitate ruse.

Probabil că Rusia a interceptat întâmplător discuția dintre înalți oficiali ai forțelor aeriene germane, printr-o supraveghere pe scară largă, a adăugat Pistorius, în timp ce a prezentat rezultatele inițiale ale unei investigații asupra scurgerii, care a stânjenit Germania și a stârnit întrebări cu privire la securitatea informațiilor sale.

Germania investighează dacă în apel au fost menționate probleme care nu ar fi trebuit să fie discutate pe Webex, a spus el. Pistorius a spus că Rusia „a scurs” apelul, în încercarea de a crea diviziuni în Germania și între țară și aliații săi.

Pistorius a adăugat că Germania va lua măsuri tehnice și organizatorice pentru a se asigura că un astfel de incident nu se va mai repeta.

Kremlin: Înregistrările germane arată intenția de a lovi Rusia

Kremlinul a declarat luni (4 martie) că o presupusă înregistrare a discuțiilor militare germane a arătat că forțele armate ale Germaniei discută planuri de a lansa lovituri pe teritoriul rus. Germania spune că investighează un aparent act de „interceptare cu urechea”, potrivit Reuters.

Kremlinul a declarat luni (4 martie) că o pretinsă înregistrare a discuțiilor militare germane a arătat că forțele armate ale Germaniei discută planuri de a lansa lovituri pe teritoriul Rusiei -și a întrebat dacă cancelarul Olaf Scholz a controlat situația.

Vorbind la telefon cu Reuters, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că înregistrarea subliniază „implicarea colectivă directă a țărilor Occidentului în conflictul din jurul Ucrainei”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Elevii și profesioniștii în Drept s-au întâlnit într-un eveniment de educație juridică organizat de UNBR

Uniunea Națională a Barourilor din România (UNBR) și Institutul Sportiv Român (ISR) au organizat evenimentul eFAST GAMING ȘI SPORT, care s-a desfășurat la...

Turcia se teme de un potențial “război regional”

Turcia și-a exprimat duminică preocuparea față de escaladarea tensiunilor din Orientul Mijlociu, în urma atacurilor iraniene asupra Israelului în timpul nopții, subliniind temerea de...

LIVE/ Iranul a lansat atacul asupra Israelului

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului. Peste 200 de drone și rachete au fost trimise, majoritatea fiind interceptate de sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă