16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoFrancezul Caudrelier a câștigat cursa de navigație în jurul lumii

Francezul Caudrelier a câștigat cursa de navigație în jurul lumii

Concurentul solo francez, Charles Caudrelier, a câștigat cursa de navigație în jurul lumii, Arkea Ultim Challenge, marți (27 februarie), potrivit Reuters.

Caudrelier a trecut la comandă cu nava Maxi Edmond de Rothschild, peste linia de sosire, în largul coastei Brest, în Franța, pentru a-și adjudeca victoria în prima cursă multicocă solo, din întreaga lume.

Cele șase echipaje au navigat în trimaranele lor, Ultim, lungi de 32 de metri, pe 7 ianuarie, și au mers de la vest la est, în jurul celor trei cape. Caudrelier a fost de nebătut în fruntea cursei din data de 17 ianuarie.

Caudrelier a finalizat cursa în 50 de zile, 19 ore, 7 minute și 42 de secunde, după ce a parcurs 28.938,03 mile cu o viteză medie reală de 23,74 noduri.

Povestea românului care a traversat Atlanticul într-o barcă

Dacă ursitoarele le-ar fi spus, la naștere, părinților lui Dorel că acesta va ajunge un mare navigator, probabil că aceștia ar fi râs pe cinste. Satul Ostra din județul Suceava, situat undeva aproape de Vatra Dornei, nu avea tradiție în marinărit.

Aflat la 566 kilometri de Constanța, era și greu să aibă. Dorel Nacu a trăit, în primii 20 de ani, în acest sat. S-a ocupat de creșterea oilor, locuia o bună parte din an la stână. A văzut marea numai în câteva vederi. Un băiat din sat făcea Liceul de Marină din Constanța și îi trimitea tatălui cărți poștale în care apăreau vapoare și mare. Se gândea că ar fi frumos să vadă și în realitate aceste lucruri.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!


Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

1,29 milioane de bugetari, potrivit datelor Ministerului Finanțelor

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în februarie 2024, de 1.289.965, cu 1.827 mai puţine comparativ cu ianuarie 2024,...

Elena Rîbakina a câștigat turneul WTA de la Stuttgart

Kazaha Elena Rîbakina a câştigat turneul WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în finală, în două seturi simetrice, scor 6-2, 6-2,...

Compania de RCA a statului promisă de un an nu este nici acum înființată

După falimentul Euroins din martie 2023, ASF promitea măsuri mai dure pentru jucătorii din piață și înființarea unei companii românești de stat care să...
Ultima oră
Pe aceeași temă