20.6 C
București
joi, 11 aprilie 2024
AcasăInternaționalFostul ministru de finanțe britanic Rishi Sunak: Nu pot promite taxe mai...

Fostul ministru de finanțe britanic Rishi Sunak: Nu pot promite taxe mai mici

Fostul ministru de Finanțe al Marii Britanii, Rishi Sunak, și-a prezentat marți (12 iulie) propunerea de campanie pentru conducerea guvernului, oferindu-se drept un prim-ministru „cinstit” care va echilibra finanțele, va reduce rolul statului și va crește economia, dar care nu va promite taxe mai mici.

Acest candidat care a primit un impuls suplimentar de la doi înalți miniștri, Sunak a spus că este singurul competitor în cursa pentru a-l înlocui pe premierul Boris Johnson care are un plan pentru economie, spunând că va aborda inflația înainte de a trece la reduceri de taxe, conform Reuters.

Rishi Sunak nu poate promite taxe mai mici, dar are un puternic cor de susținători în rândul Partidului Conservator

El a fost întâmpinat cu urale de o mulțime de parlamentari conservatori care îl susțineau și a primit sprijin și de la viceprim-ministrul Dominic Raab, dar și de la ministrul transporturilor Grant Shapps, care au spus că și-au abandonat propria ofertă pentru conducere.

Opoziția față de Sunak din rândurile Partidului Conservator se concentrează pe strategia sa de taxe mai mari. „Nu este credibil să promiți mult mai multe cheltuieli și taxe mai mici”, a spus Sunak într-un discurs care a atins chestiuni generale, dar a evitat să intre în miezul politicilor concrete.

Candidatul cu cele mai mari șanse pentru a fi noul lider al Conservatorilor se anunță noul premier britanic

Fostul cancelar Rishi Sunak și-a anunțat intenția de a fi noul lider al Conservatorilor și noul premier al Marii Britanii.

“Sunt următorul lider al Partidului Conservator și prim-ministrul dumneavoastră. Să restabilim încrederea, să reconstruim economia și să reunim țara”, a scris Sunak, pe pagina sa de Likedin.

Acesta este candidatul cu cele mai credibile șanse pentru funcția de premier, după ce Ban Wallace și Dominica Raab au refuzat să intre în competiție pentru post.

Este de așteptat ca actualul ministru de Externe, Liz Truss, să intre în cursa. Posibila problema, este un “Remainer”, și ar putea aminti de episodul Theresa May.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trump refuză să viziteze Ucraina deși a fost invitat de președintele Zelenski

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia Statelor Unite, consideră că nu este potrivit să viziteze Ucraina în acest moment deoarece nu deţine o funcţie,...

AUR cere PSD și PNL să retragă candidatura lui Cîrstoiu întrucât este acuzat de fapte penale

Mihai Enache, președintele filialei AUR București, le cere partidelor PSD și PNL să retragă candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu pentru funcția de primar general al...

Parlamentul European a adoptat reforma pieţei energiei electrice din UE

Parlamentul European a votat joi în favoarea propunerilor care vor face preţurile la energie electrică mai puţin dependente de preţurile la combustibili fosili, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă