24 C
București
duminică, 2 octombrie 2022
AcasăInternaționalFostul ministru de finanțe britanic Rishi Sunak: Nu pot promite taxe mai...

Fostul ministru de finanțe britanic Rishi Sunak: Nu pot promite taxe mai mici

Fostul ministru de Finanțe al Marii Britanii, Rishi Sunak, și-a prezentat marți (12 iulie) propunerea de campanie pentru conducerea guvernului, oferindu-se drept un prim-ministru „cinstit” care va echilibra finanțele, va reduce rolul statului și va crește economia, dar care nu va promite taxe mai mici.

Acest candidat care a primit un impuls suplimentar de la doi înalți miniștri, Sunak a spus că este singurul competitor în cursa pentru a-l înlocui pe premierul Boris Johnson care are un plan pentru economie, spunând că va aborda inflația înainte de a trece la reduceri de taxe, conform Reuters.

Rishi Sunak nu poate promite taxe mai mici, dar are un puternic cor de susținători în rândul Partidului Conservator

El a fost întâmpinat cu urale de o mulțime de parlamentari conservatori care îl susțineau și a primit sprijin și de la viceprim-ministrul Dominic Raab, dar și de la ministrul transporturilor Grant Shapps, care au spus că și-au abandonat propria ofertă pentru conducere.

Opoziția față de Sunak din rândurile Partidului Conservator se concentrează pe strategia sa de taxe mai mari. „Nu este credibil să promiți mult mai multe cheltuieli și taxe mai mici”, a spus Sunak într-un discurs care a atins chestiuni generale, dar a evitat să intre în miezul politicilor concrete.

Candidatul cu cele mai mari șanse pentru a fi noul lider al Conservatorilor se anunță noul premier britanic

Fostul cancelar Rishi Sunak și-a anunțat intenția de a fi noul lider al Conservatorilor și noul premier al Marii Britanii.

“Sunt următorul lider al Partidului Conservator și prim-ministrul dumneavoastră. Să restabilim încrederea, să reconstruim economia și să reunim țara”, a scris Sunak, pe pagina sa de Likedin.

Acesta este candidatul cu cele mai credibile șanse pentru funcția de premier, după ce Ban Wallace și Dominica Raab au refuzat să intre în competiție pentru post.

Este de așteptat ca actualul ministru de Externe, Liz Truss, să intre în cursa. Posibila problema, este un “Remainer”, și ar putea aminti de episodul Theresa May.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un europarlamentar PNȚCD cheamă românii la protestul AUR. Un eveniment paralel ar fi organizat de senatoarea Șoșoacă

Un europarlamentar PNȚCD, Cristian Terheș, cheamă românii la protestul AUR, care se va desfășura în după-amiaza zilei de duminică, 2 octombrie 2022. "V-ati saturat de...

Populația de la Roșia Montană trebuie evacuată de urgență. Pericol la barajul lacului de acumulare

Populația din localitatea Roșia Montană trebuie evacuată de urgență, după ce s-a semnalat o avarie la barajul lacului Tăul Mare. UPDATE 15.00 La Ministerul Mediului...

România a participat la inaugurarea gazoductului Grecia – Bulgaria. „Nu permitem ca energia să fie folosită ca armă de șantaj”, anunță Virgil Popescu

O delegație din România, condusă de premierul Nicolae Ciucă, a participat la ceremonia pentru inaugurarea gazoductului Grecia - Bulgaria. Din delegația României au făcut parte...
Ultima oră
Pe aceeași temă