22.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăȘtirile zileiForțele ucrainene au lovit orașul Donețk, controlat de ruși, trei persoane fiind...

Forțele ucrainene au lovit orașul Donețk, controlat de ruși, trei persoane fiind rănite

Forțele ucrainene au bombardat orașul Donețk, controlat de ruși, din estul Ucrainei, au declarat sâmbătă (17 decembrie) oficiali instalați de ruși în zonele anexate, iar trei persoane au fost rănite.

 Bombardamentul a lovit cartierul Budyonnivskyi al orașului, a declarat Republica Populară Donețk, susținută de Rusia, pe canalul Telegram, potrivit Reuters.

Oamenii au putut fi văzuți curățând moloz din casa împrăștiată cu moloz, care a fost avariată de bombardamente.

Roman, un rezident local care a povestit cum casa lui a fost avariată în urma bombardamentelor, a spus că soția sa, Oksana, în vârstă de 46 de ani, a fost dusă la spital cu o comoție cerebrală și un braț rupt.

“Propria noastră casă a fost distrusă, așa că am venit aici să locuim cu prietenii noștri. Și acum asta, vezi tu”, a spus el.

Un voluntar cântă la pian în interiorul unei biserici distruse din Ucraina

Videoclipul unui martor ocular a arătat un voluntar cântând la pian în interiorul unei biserici distruse din Bakhmut, din regiunea Donețk, din Ucraina, vineri (11 decembrie).

Fratele pianistului a declarat pentru Reuters că frații sunt voluntari care călătoresc în zonele afectate de război. Până acum, a spus el, au donat peste 20 de saci de dormit pentru militari, precum și peste 100 de cadouri pentru copii.

Imaginile online din interiorul Bisericii Maicii Domnului din Sfântul Rozariu din Bakhmut se potrivesc cu videoclipul postat online, arătând aceleași picturi în frescă și pian, potrivit Reuters.

Un voluntar cântă la pian în interiorul unei biserici distruse din Ucraina, situația din zona frontului rămânând foarte dificilă

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat vineri (9 decembrie) că situația în zonele cheie ale frontului Donbas, din estul Ucrainei, rămâne foarte dificilă, dar forțele de la Kiev respingeau atacurile rusești și provoacă pierderi semnificative.

Zelenski a mai spus că forțele ruse au distrus orașul Bakhmut, unul dintre epicentrele luptelor recente.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...

Când un viitor rege britanic face selfie cu Taylor Swift

Se schimbă paradigma de valori a lumii! Dacă înainte, ziua de naștere a unui viitor rege era celebrată cu multă solemnitate, astăzi, rolurile se...
Ultima oră
Pe aceeași temă