27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăVideoDouă blocuri de apartamente din Harkov au fost lovite într-un atac atribuit...

Două blocuri de apartamente din Harkov au fost lovite într-un atac atribuit Rusiei

Două blocuri de apartamente din orașul Harkov, situat în estul Ucrainei, au fost lovite într-un atac atribuit Rusiei, lansat de peste granița cu Ucraina.

Mai multe rachete cu lansare multiplă „Smerch” au lovit miercuri dimineața (21 septembrie) un district din vestul orașului Harkov, situat în estul Ucrainei, au declarat oficialii poliției.


Două blocuri de apartamente, precum și o gară au fost lovite, fără a lăsa pe nimeni rănit.


Pensionarul Pavlo Bodrov a arătat pentru Reuters cum s-a crăpat peretele exterior al bucătăriei sale din cauza undei de șoc de la explozie.


„ Doar că totul a fost suflat… Bineînțeles că este înfricoșător… nu știu…”, a spus el cu lacrimi în ochi, inspectând un toc de fereastră deteriorat pe care fiul său a reușit să o repare după cum era necesar.

Două blocuri de apartamente din Harkov au fost lovite de rachete ce provin dintr-un atac al Rusiei, iar mai multe persoane au rămas blocate


Potrivit unui raport preliminar al poliției, rachetele Tornado-S „Smerch” lansate din Rusia au lovit al doilea oraș ca mărime din Ucraina.


Oleh Synehubov, șeful administrației militare a regiunii, a declarat pe Telegram că rachetele rusești au avariat două blocuri din Harkov, rănind o persoană și lăsând 10 persoane blocate în casele lor.


Militarii din operațiunea de salvare au reușit să evacueze toți oamenii, a adăugat Synehubov.

Mai multe rachete rusești au lovit calea ferată în orașul Harkov din Ucraina

Tot mai multe rachete rusești sunt îndreptate din nou spre sud-estul Ucrainei, iar unele au lovit calea ferată în orașul Harkov din Ucraina, după ce din jurul orașului fuseseră alungate trupele rusești la începutul lunii mai.

Infrastructura feroviară din orașul ucrainean Harkov a fost lovită de mai multe lovituri cu rachete sâmbătă dimineața (2 iulie), dar nu au fost raportate victime.

Greva a deteriorat șinele de cale ferată și a doborât liniile electrice de înaltă tensiune.

Forțele ruse lovesc orașul de peste o săptămână, ucigând civili și lovind blocuri și școli, au declarat autoritățile regionale.

Rusia a reînceput bombardarea Harkovului și a zonei rurale din împrejur în ceea ce Kievul spune că este o încercare de a forța Ucraina să retragă resurse de pe câmpul de luptă principal din Donbas pentru a proteja civilii de atacuri.

Rachete rusești au luat la țintă calea ferată din orașul ucrainean Harkov, dar Rusia dezminte că vizează civili în operațiunea ei

Rusia spune că a țintit site-uri militare și neagă că a țintit civili. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că „Forțele armate ruse nu lucrează cu ținte civile”, conform Reuters.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

VIDEO. Jose Mourinho consideră că a luat decizia greșită când a refuzat naționala Portugaliei

Jose Mourinho, "The special one", a sosit în România pentru a lua parte la meciul de "final" al Generației de Aur, difuzat în seara...

Nicolae Ciucă, despre problemele din Dolj: “PIB-ul e cu 20% mai mic decât media naţională”

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a adus în atenție sâmbătă, la Dăbuleni, situația economică a județului Dolj, subliniind că Produsul Intern Brut...
Ultima oră
Pe aceeași temă