15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăVideoDoi paramedici au fost găsiți vinovați pentru moartea lui Elijah McClain

Doi paramedici au fost găsiți vinovați pentru moartea lui Elijah McClain

Doi paramedici din Colorado au fost găsiți vinovați de omucidere din neglijență penală de către un juriu vineri (22 decembrie) pentru rolul lor în moartea în 2019 a lui Elijah McClain, un tânăr de culoare care a murit după ce poliția l-a reținut brusc, l-a sufocat și medicii i-au injectat un sedativ puternic, potrivit Reuters.

Mama lui McClain a plâns în afara tribunalului după verdict.

Pe lângă acuzațiile de omucidere – juriul l-a găsit pe unul dintre medici vinovat de agresiune în gradul II pentru administrarea sedativului.

McClain se întorcea acasă de la un magazin pe 24 august 2019, când poliția l-a confruntat și l-a sufocat de cel puțin două ori. Nu a fost suspectat de nicio infracțiune.

Paramedicii i-au injectat lui McClain 500 mg de ketamina sedativă – judecând greșit greutatea lui ca fiind de 200 de pounds, când cântărea de fapt 143 de pounds.
În cel de-al treilea și ultimul proces privind moartea lui McClain, procurorii au susținut pe tot parcursul procesului că paramedicii și-au încălcat protocoalele de intervenție nereușind să-l examineze pe McClain, înainte de a-i injecta doza maximă de drog permisă.
Apărarea a spus că paramedicii au acționat în mod corespunzător, pe baza instruirii disponibile în 2019.
Doi polițiști au fost achitați în procesele anterioare, în timp ce unul a fost găsit vinovat de omucidere din culpă penală.

VIDEO: O tornadă a măturat nord-estul statului Colorado

Un martor ocular a surprins sâmbătă seara (29 iulie) o tornadă de mari dimensiuni care a măturat nord-estul statului Colorado, în SUA.

Serviciul Național de Meteorologie a emis o avertizare de tornadă pentru zonă, iar presa locală a raportat că aceasta a fost anulată la scurt timp după ce tornada a dispărut fără a provoca pagube majore.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum vor fi primele zile de primăvară

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis astăzi prognoza meteo valabilă pentru intervalul 26 februarie - 10 martie. Astfel, în următoarele...

o candidatură așteptată declarații o atitudine deschisă

Într-o mișcare deloc surprinzătoare, Cristian Popescu Piedone, edilul sectorului 5, și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei în cadrul alegerilor viitoare. Cu declarații hotărâte...

INCREDIBIL! Sala polivalentă din Slatina va costa mai mult decât cea de la Iași și din Budapesta

La sfârșitul săptămânii trecute, s-a anunțat construirea a două săli polivalente la Iași și Slatina, dar, surprinzător, investiția din municipiul reședință a județului...
Ultima oră
Pe aceeași temă