17.2 C
București
sâmbătă, 13 aprilie 2024
AcasăVideoDin vulcanul Popocatepetl din Mexic curge fum

Din vulcanul Popocatepetl din Mexic curge fum

Centrul Național pentru Prevenirea Dezastrelor din Mexic a avertizat oamenii să stea departe de vulcanul Popocatepetl, raportând că a observat peste 77 de evacuări din vulcan, însoțite de vapori de apă, gaze vulcanice și cenușă, potrivit Reuters.

Autoritățile locale au emis o alertă galbenă în zonă, care se emite atunci când încep emisiile vulcanilor, ceea ce înseamnă că locuitorii trebuie să fie vigilenți și să se pregătească în cazul în care trebuie să se evacueze din zonă.

Popocatepetl, numit informal „Popo” de către rezidenți, este cel mai activ vulcan din Mexic.

Muntele de 5.393 de metri (17.693 de picioare), al cărui nume înseamnă „Muntele Fumător” în limba indigenă nahuatl, se află la doar 70 de kilometri (43,5 mile) sud-est de Mexico City.

Vulcanul Popocatepetl din Mexic aruncă fum și cenușă

Un videoclip scurt a arătat cenușă și fum erupând din vulcanul Popocatepetl din Mexic, sâmbătă seara (20 mai), iar orașul Puebla din centrul Mexicului a fost acoperit de norii groși de cenușă vulcanică.

Aeroportul Internațional Benito Juarez din Mexico City și-a oprit operațiunile pentru mai mult de cinci ore sâmbătă. Mai multe zboruri au fost întârziate, iar altele anulate. Aeroportul și-a reluat operațiunile sâmbătă.

Popocatepetl, unul dintre cei mai activi vulcani ai țării, și-a intensificat recent activitatea vulcanică.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Trafic restricționat în anumite zone din București

Cu ocazia desfășurării mai multor evenimente în Capitală, Brigada Rutieră a anunțat că traficul rutier va fi restricționat în anumite zone. În zilele de sâmbătă...

Dovada că simularea Bacalaureatului a fost o mascaradă

Am mai explicat că impunerea la nivel național a evaluării digitalizate pentru lucrările scrise la  simulările examenelor naționale a reprezentat doar un proces menit...

Țara care va organiza referendum pe tema neutralităţii în politica externă

Cetățenii elvețieni ar putea fi chemați la un referendum privind neutralitatea istorică a țării lor, după ce o inițiativă populară în acest sens, propusă...
Ultima oră
Pe aceeași temă