13.4 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăVideoDepartamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

Departamentul de Stat: SUA s-ar opune oricărei „zone tampon” din Gaza

SUA s-ar opune oricărei zone tampon propuse în interiorul Fâșiei Gaza, deoarece ar încălca poziția Washingtonului conform căreia dimensiunea enclavei palestiniene nu trebuie redusă după conflictul actual, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, potrivit Reuters.

Reuters a raportat săptămâna trecută că Israelul a informat mai multe state arabe că dorește să creeze o zonă tampon, pe partea palestiniană a graniței din Gaza, pentru a preveni viitoare atacuri, ca parte a propunerilor pentru enclavă după încheierea războiului. Ar trebui să existe o perioadă de tranziție după încheierea operațiunilor de luptă majore, a spus Miller, pentru a evita un „vid de securitate”, dar ar trebui să fie temporară, deși nu a fost în stare să descrie parametrii cum va arăta o astfel de perioadă.

Egiptul extinde zona-tampon de la frontiera cu Fâşia Gaza

Autoritățile egiptene au început lucrările de extindere a zonei-tampon de la frontiera cu Fâşia Gaza, pentru a nu permite infiltrarea unor terorişti dinspre enclava palestiniană.

Potrivit Mediafax, Cairo a decis la sfârşitul lui octombrie să stabilească o zonă-tampon lungă de aproximativ zece kilometri şi lată de 500 de metri după un atentat sinucigaş care a provocat moartea a 30 de militari în nordul Peninsulei Sinai, cel mai sângeros atac comis împotriva forţelor de securitate în ultimii ani.

Lucrările au început la sfârşitul lui decembrie dar autorităţile egiptene au anunţat că vor să lărgească acest sector cu încă 500 de metri.

Joi, autorităţile au început să evacueze 1.220 de case situate în această zonă suplimentară.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...

Corpul de control al Ministerului Justiției va verifica dacă Vlad Pascu beneficiază de vreun tratament preferențial

Ministrul Alina Gorghiu a anunțat că trimite Corpul de control al Ministerului Justiției la Penitenciarul Poarta Albă, pentru a verifica dacă această instituție îi...

PSD și PNL fac casă bună la guvernare… pentru Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu S-a demonstrat că Partidul Social Democrat (PSD) și Partidul Național Liberal (PNL) fac casă bună la guvernare, pentru președintele Klaus Iohannis. Șeful...
Ultima oră
Pe aceeași temă