Dezastrul provocat de bombardamentele rusești a făcut ca dărâmăturile de la Mariupol să trebuiască să fie curățate, lăsând astfel locuitorii să poată colecta apă.
Luptele aprige dintre forțele susținute de Rusia și armata ucraineană au adus devastare pe scară largă orașului-port ucrainean Mariupol, cândva un oraș de peste 400.000 de locuitori, potrivit Reuters.
Mariupolenii au așteptat la cozi pentru a colecta apă proaspătă duminică (10 aprilie).
Mii de oameni s-au ascuns în subsoluri fără apă curentă, hrană, medicamente sau energie, neputând sau nedorind să plece, conform Reuters.
Dărâmăturile de la Mariupol sunt urmarea invaziei Rusiei, locuitorii fiind acum nevoiți să caute apă pentru a supraviețui
Vehicule militare ruse și susținute de ruși se aflau în mișcare de-a lungul drumurilor din regiunea Donețk din Ucraina, lângă Mariupol.
Aproximativ 140.000 de persoane au fugit de la Mariupol pe Marea Azov înainte de începerea asediului rusesc și 150.000 au ieșit de atunci din oraș, lăsând încă 170.000 în oraș, potrivit cifrelor primăriei Mariupol, pe care Reuters nu le-a putut verifica independent.
Ministerul rus al Apărării a învinuit „naționaliștii ucraineni” pentru ceea ce a numit „catastrofa umanitară” de la Mariupol.
În 10 martie 2022, armata rusă a bombardat o maternitate din Mariupol. Cel puțin 17 persoane, inclusiv angajați și pacienți, au fost rănite după ce o maternitate din Mariupol a fost lovită de forțele ruse, au declarat miercuri oficiali ucraineni.
Imaginile de la fața locului arată cum femeile însărcinate, rănite, sunt transportate afară din zonă. Videoclipurile distribuite pe rețelele de socializare și verificate de The Washington Post arată deteriorarea unei clinici. Acestea arată ferestre explodate și echipamente medicale distruse.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!