5.8 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoCum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru...

Cum se pregătește echipa de eliminare a bombelor de la Paris pentru Jocurile Olimpice

Echipa de eliminare a bombelor poliției din Paris se așteaptă ca Jocurile Olimpice din 2024 să fie o „provocare considerabilă”.
Reuters are o imagine directă asupra modului în care funcționează unitatea, inclusiv asupra distrugerii unui pachet suspect într-o gară din oraș.

Echipa de eliminare a bombelor a poliției din Paris se pregătește pentru a misiune descurajantă când orașul găzduiește Jocurile Olimpice din 2024. Franța este în alertă maximă față de amenințarea atacurilor militanților.

Acești ofițeri tocmai au distrus mai multe bagaje abandonate într-o gară, în timp ce o alertă cu bombă a determinat evacuarea sa.

 „Jocurile Olimpice, ca și pentru toate departamentele de poliție, reprezintă o provocare absolut considerabilă”, spune Christophe Pezron, director de laborator al poliției din Paris.

„ Prima etapă o reprezintă aceste inspecții ale tuturor locurilor Jocurilor Olimpice. A doua activitate, care se va desfășura în paralel, este aceea că ne imaginăm că, având în vedere populația care se va deplasa în timpul Jocurilor Olimpice, este probabil să ne confruntăm cu o creștere a numărului de colete abandonate și de pachete suspecte. Deci, din acel moment, cu siguranță vom asista la o mare activitate de intervenție.”

Alertele de bombă au crescut și în locurile turistice, de la atacurile Hamas din 7 octombrie în Israel. Aceasta este scena cu un alt pachet suspect:

 „După o analiză efectuată de agenții de demontare a bombelor, care se aflau la fața locului, pentru a înlătura orice îndoială, s-a constatat că este un ghiozdan. Un copil de școală l-a uitat. A mâncat prânzul, a uitat și am intervenit, cu o zonă închisă ca perimetru de securitate”, spune Frederic, de la echipa de bombe a poliției din Paris.

Poliția spune că este în contact permanent cu organizatorii Jocurilor Olimpice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă