19.8 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăVideoCroitorii din Gaza se adaptează nevoilor din timpul războiului cusând scutece

Croitorii din Gaza se adaptează nevoilor din timpul războiului cusând scutece

La un atelier de croitorie din Rafah, muncitorii au trecut de la confectionarea de rochii de mireasă, pline de farmec, la cusut scutece – unul dintre numeroasele lucruri de necesitate care au devenit imposibil de gasit in Gaza, pe vremea razboiului, potrivit Reuters.

Cu majoritatea celor 2,3 milioane de persoane din Gaza, strămutate de ofensiva militară a Israelului, mai mult de jumătate dintre aceștia fiind înghesuiți în zona Rafah, lângă granița cu Egiptul, lipsa de scutece face viața o mizerie pentru bebeluși și părinții lor.

„ Există 1,5 milioane de persoane strămutate în orașul Rafah și nu există Pampers”, a spus Yasser Abu Gharara, proprietarul atelierului de croitorie care produce acum scutece.

El a spus că deficitul de scutece a împins prețul unui singur pachet la piață, la aproximativ 200 de șekeli (55 de dolari), un preț exorbitant pentru familiile care se luptă să obțină suficientă mâncare.

Abu Gharara a spus că foloseau îmbrăcăminte de protecție reciclată care datează din perioada pandemiei de COVID-19 ca material pentru fabricarea scutecelor și că speră că articolele vor ajuta familiile care se îndură condiții epuizante.

Războiul a fost declanșat de un atac al Hamas asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, în care 1.200 de persoane au fost ucise și 253 luate ostatici, potrivit Israelului.

Jurând că va distruge Hamas, Israelul a răspuns cu un atac aerian și terestru care a ucis peste 29.000 de palestinieni și a rănit peste 69.000, potrivit oficialilor din domeniul sănătății din Gaza.

Războiul a redus o mare parte din enclavă la dărâmături și a provocat ceea ce ONU a numit o catastrofă umanitară.

VIDEO. Oamenii din Gaza “se luptă” pentru apă potabilă

Palestinienii care locuiesc în cea mai mare tabără de refugiați din Gaza spun că se luptă să găsească apă potabilă, după săptămâni de bombardamente și asediu israelian.

Abed Sabah, un locuitor din Gaza care trăiește în tabără, spune că unii oameni adaugă clor în apă înainte de a o bea. El spune că refugiații folosesc aceeași apă pentru a bea, găti sau spăla rufe, în ciuda riscului de apariție a unor epidemii de boli transmise prin apă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Mihai Viteazul a fugit ca Vijelie de pe cortul de AUR, ca să-i facă loc lui Uraganul să împartă Salam pentru adepții partidului

Ilustra'ieȘ Marian Avramescu Pentru a elimina orice urmă de revoltă ale fanilor marilor domnitori ai principatelor române, istoria se poate modifica, de dragul adepților...
Ultima oră
Pe aceeași temă