4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăVideoCopiii din avionul prăbușit în Amazon sunt la recuperare în spital

Copiii din avionul prăbușit în Amazon sunt la recuperare în spital

Copiii din avionul prăbușit în Amazon sunt la recuperare în spital după ce au supraviețuit în jungla de sud a Columbiei.

Patru copii indigeni care au fost dispăruți de mai bine de cinci săptămâni în jungla de sud a Columbiei își vor spune propria poveste despre acest calvar, a declarat duminică tatăl celor doi frați mai mici, potrivit Reuters.

Cei patru copii indigeni care au supraviețuit mai mult de cinci săptămâni în jungla columbiană se recuperează la un spital din Bogota.

Această nouă înregistrare a salvării lor a fost lansată duminică de guvernul columbian.

Copiii, cu vârsta cuprinsă între 1 și 13 ani, au fost găsiți vineri – după un accident de avion care a ucis-o pe mama lor și alți doi adulți, potrivit Reuters.

Copiii din avionul prăbușit în Amazon sunt în spital acum, supraviețuirea lor fiind doar un miracol

Manuel Ranoque, tatăl a doi dintre copiii salvați, spune că supraviețuirea lor este doar un miracol. El le-a spus reporterilor că își vor spune propriile povești, după ce i-au vizitat la spital.

„ Primul lucru pe care l-am făcut a fost să vorbesc cu fetița de 13 ani. Nu este ușor să îi întreb pentru că ei(copiii) nu au mâncat bine timp de 40 de zile, așa că nu am reușit să obțin nicio informație de la ei. Noi sperăm că toți copiii își vor reveni cu bine.”

Ranoque a mai spus reporterilor că mama copiilor a supraviețuit timp de patru zile după accident și că i-a trimis afară pe aceștia în speranța că vor supraviețui. O relatare contestată de un membru al altei familii care a vorbit și cu jurnaliştii. Reuters nu a putut verifica în mod independent informațiile.

Copiii erau dispăruți în junglă, de când un Cessna 206 în care se aflau șapte persoane a emis o alertă în ziua de 1 mai din cauza unei defecțiuni a motorului la primele ore ale zilei.

Cadavrele adulților – inclusiv mama și pilotul copiilor – au fost găsite în interiorul avionului.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Un fotbalist din „Generatia de Aur”, șantajat cu un clip video

Un fotbalist cunoscut din „Generatia de Aur”, Ioan Ovidiu Sabău, a fost șantajat cu un clip video „compromițător” în care apare fiica lui....

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă