China a trimis joi (26 octombrie) trei astronauți în stația spațială Tiangong, care orbitează, ca parte a unei rotații a echipajului, în cea de-a șasea misiune cu echipaj pentru stația spațială chineză din 2021, a informat postul de stat CCTV, potrivit Reuters.
Nava spațială Shenzhou-17, sau „Nava divină”, și cei trei pasageri ai săi au decolat deasupra unei rachete Long March-2F din Centrul de Lansare a Sateliților Jiuquan, directorul său declarând lansarea „un complet succes”.
Conducerea misiunii de șase luni a fost fostul pilot al forțelor aeriene Tang Hongbo, în vârstă de 48 de ani, care se afla în prima misiune cu echipaj la stația spațială în 2021.
Colegii săi membri ai echipajului Shenzhou-17 Tang Shengjie, în vârstă de 33 de ani, și Jiang Xinlin, în vârstă de 35 de ani, ambii călătorind în spațiu pentru prima dată, s-au alăturat celui de-al treilea lot de astronauți din China, în septembrie 2020.
„ Cred că, odată cu dezvoltarea în continuare a fazei de aplicare a stației spațiale, vor exista mai multe rezultate ale cercetării în știință și inovare în viitor”, a spus Tang Shengjie.
Bucăţi dintr-o staţie spaţială chineză vor cădea în sudul României
Fragmente din staţia spaţială scoasă din uz a Chinei vor cădea pe Terra începând de vineri, anunţă experţi citaţi de presa internaţională.
Marius Ioan Piso, directorul Agenţiei Spaţiale Române, a confirmat, vineri, pentru Digi 24, că fragmente din staţia spaţială ar putea cădea şi în sudul României, dar a subliniat că această situaţie nu va pune oamenii în pericol.
Fragmentele care ar putea cădea în România vor fi foarte mici, iar populaţia nu le va putea deosebi de fragmentele metalice obişnuite, a explicat Marius Piso.
Urmărește România Liberă pe Twitter, Facebook și Google News!