8.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăVideoCehii comemorează o zi națională de doliu pentru împușcăturile de la Praga

Cehii comemorează o zi națională de doliu pentru împușcăturile de la Praga

Cehii au marcat o zi națională de doliu sâmbătă (23 decembrie) după ce un student înarmat a ucis 14 persoane într-o clădire a universității din Praga, potrivit Reuters.

Oamenii au aprins lumânări și au depus flori pe treptele clădirii Facultății de Arte a Universității Charles, unde au avut loc împușcăturile joi (21 decembrie).

„ Suntem dintr-un oraș foarte mic, aproape de Praga, din Louny și unul dintre prietenii noștri, nu prietenii, ci vecinii orașului nostru au murit aici”, a spus îndoliată Vlasta Roflik. „Ea a fost profesor, profesor de muzică”.Un alt memorial improvizat a fost făcut în afara Karolinum, sediul universității.

Universitatea Charles a anulat toate prelegerile și evenimentele de vineri, la o zi după împușcătura din țara central-europeană de 10,9 milioane de oameni, unde peste 300.000 de oameni dețin arme, dar împușcăturile în masă sunt rare.

Ministerul Sănătății a declarat că 27 de persoane au fost internate sau tratate în șase spitale din Praga, multe cu răni împușcate. Dintre aceștia, 12 au rămas în stare gravă și cel puțin unul în stare critică. Una dintre victime a murit la spital.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Te-ai săturat de var care ține prea puțin? Ia VAR de la Superliga României! DUREAZĂ FOARTE MULT!!!

Ilustrație: Marian Avramescu Te-ai săturat de varul care nu ține suficient, indiferent de meșterii care vin la tine și te întreabă: cine v-a lucrat...

Judecătoria Mangalia, blocată de un martor care a întrebat dacă Justiția moartă din România se află în sală

Ilustrație: Marian Avramescu Un cetățean implicat într-un dosar aflat pe rol la Judecătoria Mangalia a blocat instanța cu o întrebare. Cetățeanul a întrebat onorata instanță...

Date ANOFM. Care era numărul șomerilor din România la sfârșitul lunii ianuarie

Rata şomajului înregistrat la nivel naţional a fost, în ianuarie 2024, de 2,98%, mai mică decât cea din luna ianuarie a anului 2023 cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă