25 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăVideoCasa Albă: Grand Old Party trebuie să prevină închiderile inutile

Casa Albă: Grand Old Party trebuie să prevină închiderile inutile

Republicanii din Congresul SUA trebuie să se asigure că își fac treaba pentru a evita o închidere inutilă a guvernului, a declarat secretarul de presă, de la Casa Albă, Karine Jean-Pierre, într-o ședință de informare vineri (23 februarie), potrivit Reuters.

Republicanii din linia dură i-au cerut miercuri președintelui Mike Johnson să renunțe la discuțiile cu democrații din Senat cu privire la legislația bipartidă a cheltuielilor, pentru a evita închiderea guvernului și, în schimb, să implementeze o reducere automată a cheltuielilor convenită de predecesorul său.

VIDEO: Sprijinul SUA pentru Kiev rămâne ridicat

Cel mai înalt diplomat ucrainean, ministrul de externe Dmytro Kuleba, a declarat luni (2 octombrie) că sprijinul Washingtonului pentru Kiev nu slăbește și a minimizat semnificația unui proiect de lege de finanțare provizorie adoptat de Congresul american, care a omis ajutorul pentru Ucraina.

Asistența militară americană și a altor state occidentale a fost vitală pentru ca Ucraina să lupte împotriva invaziei la scară largă lansată de Rusia în februarie 2022.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Eveniment la Academia Română. Un omagiu: lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“

Academia Română găzduiește marți, 16 aprilie 2024, lansarea volumului „Andrei Rădulescu – Corespondență“, editat de Fundația „Andrei Rădulescu și a Marilor Juriști Români“ și...

Schimbare de planuri! Simona Halep s-a retras de la turneul WTA de la Oeiras

Simona Halep și-a anunțat retragerea de la turneul WTA 125 de la Oeiras, invocând faptul că are nevoie de mai mult timp pentru a...

Salariul mediu net din luna februarie a ajuns la 4.876, cu 14,2% mai mult față de perioada similară din 2023

Câştigul salarial mediu net a fost de 4.876 lei în februarie, în creştere cu 17 lei (+0,3%) faţă de luna ianuarie 2024. Comparativ cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă