19.1 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoBlinken: Retragerea Rusiei din acordul cu cereale este „de neconceput”

Blinken: Retragerea Rusiei din acordul cu cereale este „de neconceput”

Secretarul de stat al SUA Antony Blinken a declarat luni că retragerea Rusiei din acordul vechi de un an care permitea Ucrainei să exporte cereale prin Marea Neagră este „de neconceput” și a cerut ca pactul să fie restabilit cât mai repede posibil, transmite Reuters.

 „ Sper că fiecare țară urmărește acest lucru îndeaproape”, a adăugat Blinken.

Cu câteva ore mai devreme, o explozie a doborât podul Rusiei către Crimeea, în ceea ce Moscova a numit o lovitură a dronelor maritime ucrainene. Rusia a declarat că doi civili au fost uciși și fiica lor rănită în ceea ce Moscova a considerat drept un atac terorist asupra podului rutier, o arteră majoră pentru trupele ruse care luptă în Ucraina.

Retragerea Rusiei din acordul cu cereale ce permitea Ucrainei să le exporte în toată lumnea a adus suspiciuni legate de atacul asupra podului Crimeei

Kremlinul a spus că nu există nicio legătură între atac și decizia sa de a suspenda acordul cu cereale, din cauza a ceea ce a numit un eșec în îndeplinirea cererilor sale de a implementa un acord paralel de relaxare a regulilor pentru propriile exporturi de alimente și îngrășăminte.

VIDEO: Rusia investighează atacul de pe podul din Crimeea

Rusia a declarat că a lansat o anchetă cu privire la un aparent atac asupra Podului Crimeii, o arteră cheie pentru trupele rusești care luptă în Ucraina. Comitetul de Investigații al Rusiei a publicat o înregistrare video despre care a spus că îi arată pe anchetatorii săi adunând resturi de pe secțiunea avariată a podului.

Rusia a declarat că două persoane au fost ucise și o persoană a fost rănită în atac, pe care l-a atribuit serviciilor speciale ucrainene.

Trei instituții media ucrainene au citat surse anonime care au declarat că agenția de securitate internă și marina ucraineană se află în spatele incidentului de luni de pe Podul Crimeii și că au folosit drone pe mare pentru a-l ataca.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ultimul pas pentru operaționalizarea IMM Plus, îndeplinit

După aprobarea schemei de ajutor de stat IMM Plus de către Comisia Europeană la 9 aprilie a.c., a fost publicat Ordinul comun care stabilește...

Jurnalismul european reflectă provocările societății contemporane: Abuzuri, Traume și Sănătate Mentală

În cadrul celei de-a 12-a ediții a European Press Prize, 25 de povești din cinci categorii au fost nominalizate, din care mai mult de...

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...
Ultima oră
Pe aceeași temă