33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăVideo Biden: Danemarca și SUA lucrează pentru a aborda agresiunea Rusiei în Ucraina

 Biden: Danemarca și SUA lucrează pentru a aborda agresiunea Rusiei în Ucraina

Danemarca și Statele Unite(SUA) lucrează împreună pentru a aborda agresiunea rusă în Ucraina, a declarat luni (5 iunie) președintele american Joe Biden, în timpul unei întâlniri din Biroul Oval cu premierul danez Mette Frederiksen.

Frederiksen și Biden au avut o întâlnire în Biroul Oval luni, care era programată să dureze 45 de minute, dar a durat aproximativ două ore, conform Reuters.

Biden a spus că SUA și Danemarca sunt „gata să deblocheze fiecare problemă globală în care ne-am implicat”, adăugând că „împreună lucrăm pentru a proteja aceste valori, inclusiv pentru a susține poporul Ucrainei împotriva agresiunii brutale a rușilor.”

Joe Biden va discuta pe 5 iunie cu premierul danez Mette Frederiksen despre furnizarea de avioane de luptă Ucrainei

Casa Albă a anunţat marţi că preşedintele Joe Biden se va întâlni luni, 5 iunie, cu premierul danez Mette Frederiksen, a cărei ţară este una dintre cele care ar putea furniza avioane de luptă Ucrainei, relatează AFP.

Cei doi lideri vor discuta despre cooperarea bilaterală „pentru a consolida securitatea transatlantică şi prosperitatea economică”, a declarat purtătoarea de cuvânt a preşedintelui american, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat, conform agerpres.ro.

Întrevederea lor se va concentra, de asemenea, pe „sprijinul lor neclintit” acordat Ucrainei.

Danemarca, membră a NATO, este una dintre ţările care participă la o coaliţie internaţională recent înfiinţată pentru a furniza armatei ucrainene avioane de luptă, inclusiv F-16 de fabricaţie americană, cu acordul Washingtonului.

Ţara scandinavă este pe cale să-şi înlocuiască flota de avioane F-16 cu F-35 şi s-a angajat deja să antreneze piloţi ucraineni.

Joe Biden şi Mette Frederiksen vor mai discuta, potrivit Casei Albe, despre securitatea energetică şi schimbările climatice.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Caniculă, în toată țara. HARTA

Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de astăzi, în Capitală şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între...

Multimilionarii Ucrainei, învinși de săracii lui Edi

Înaintea primului meci din Campionatul European, de la München, presa din Ucraina spunea că echipa României este „foarte slabă, formată din jucători de Serie B...

Alegerile anticipate din Franța i-au oferit Londrei titlul de cea mai mare piață de capital, după valoare

Scena politică din Franța, unde vor avea loc alegeri anticipate la finalul lunii iunie, a ajutat Bursa de Valori din Londra să detroneze Parisul...
Ultima oră
Pe aceeași temă