16.7 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăVideoBancnota de 10 lire sterline a regelui Carol se lansează la muzeul...

Bancnota de 10 lire sterline a regelui Carol se lansează la muzeul Bank of England

Muzeul Bank of England a lansat marți (27 februarie) noua bancnotă de zece lire din polimer al Regelui Carol al III-lea al Marii Britanii.

Expoziția include și noi exemplare din viitoarea monedă a Marii Britanii, care sunt expuse la expoziția „The Future of Money” din Londra.

„ Designul noului bilet este același cu cel al notei anterioare. Are aceleași personaje pe spate, dar veți vedea un portret diferit pe față. Și, de asemenea, un nou portret în fereastra caracteristicii de securitate a băncii”, a declarat Jennifer Adam, curatorul Muzeului Bank of England, pentru Reuters.

VIDEO. Regele Charles își face apariția după ce a fost diagnosticat cu cancer

Regele Charles al Marii Britanii a fost prezent duminică (11 februarie) la biserică, în prima sa ieșire publică de când a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer și că va amâna unele angajamente pentru a urma un tratament.

Regele, îmbrăcat într-un palton maro și purtând o umbrelă, a făcut cu mâna când a ajuns, împreună cu soția sa Camilla, la biserica St. Mary Magdalene din Sandringham, în estul Angliei.

Palatul Buckingham a anunțat luni (5 februarie) că Charles, în vârstă de 75 de ani, a fost diagnosticat cu o formă nespecificată de cancer. Regele se află pe tron de mai puțin de 18 luni, după moartea mamei sale, regina Elisabeta.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

CNPP: 423.532 beneficiari de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, în martie 2024

Un număr de 423.532 de persoane beneficiau, în luna martie 2024, de pensii şi indemnizaţii prevăzute de legi speciale, conform datelor centralizate de Casa...

Nici în 2024 nu vor fi taxe noi, promite Ciucă

Nicolae Ciucă, președintele Senatului și președinte al PNL, promite că, în anul 2024, în România nu vor fi "taxe noi". "Cota unică este foarte atractivă...

Gabriel Resources şi Roşia Montană Gold Corporation, acțiuni în instanțe prin care contestă sechestrul pus de autorităţile române

Acţionarul majoritar al companiei Roşia Montană Gold Corporation SA, Gabriel Resources, a dat în judecată Oficiul Registrului Comerţului de pe Lângă Tribunalul Alba, Agenţia...
Ultima oră
Pe aceeași temă