4.2 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaAvioanele rusești sosesc în Belarus pentru exerciții militare

Avioanele rusești sosesc în Belarus pentru exerciții militare

Avioanele rusești de atac, Sukhoi Su-25M au sosit în Belarus din regiunea Primorsky a Rusiei pentru exerciții militare comune, a anunțat Ministerul Apărării din Belarus.

Televiziunea Ministerului Apărării din Belarus, „Voyen TV”, a difuzat imagini cu avioanele, menite să ofere sprijin aerian apropiat forțelor terestre, care sosesc pe aerodromul din regiunea Brest.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că a existat o mișcare semnificativă a forțelor militare ruse în vecinatatea nordică a Ucrainei, Belarus, în ultimele zile.

Kremlinul a descris exercițiile Allied Resolve, care se desfășoară până pe 20 februarie, drept o repetiție pentru defensivă și spune că forțele sale se vor retrage după exerciții.

Belarus își împarte granița de vest cu membrii NATO Polonia, Lituania și Letonia, în timp ce Ucraina se află la sud.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Ucraina avertizează că Rusia va dezinforma masiv în perioada următoare

Declarația făcută de Comitetul de Informații subliniază faptul că Rusia va încerca, prin intermediul acestei campanii de dezinformare, să întrerupă mobilizarea ucraineană, să răspândească...

Ciucă nu a putut trece de la Galbena de Odobescu la un vin de calitate

Ilustrație: Marian Avramescu Obișnuit cu Galbena de Odobescu, care i-a fost băgată pe gât de către marele ospătar de la recepțiile organizate la Palatul...

Seiful Arctic pentru Ziua Apocalipsei primește un lot record de semințe de recoltă

O boltă arctică înghețată, construită pentru a păstra culturile agricole globale de la dispariție, a primit semințe marți (27 februarie) de la cel mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă