11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăVideoAdolescenți francezi condamnați pentru decapitarea unui profesor

Adolescenți francezi condamnați pentru decapitarea unui profesor

Șase adolescenți francezi au fost condamnați pentru decapitarea unui profesor de istorie ce ar fi denigrat pe profetul Mahomed, potrivit Reuters.
Un tribunal francez a condamnat vineri (8 decembrie) șase adolescenți în legătură cu decapitarea în 2020 a profesorului de istorie, Samuel Paty, a cărui moarte a șocat țara.

Profesorul le-a arătat elevilor săi caricaturi cu profetul Mahomed într-un curs despre libertatea de exprimare, înfuriind niște părinți musulmani. Majoritatea musulmanilor evită reprezentările profeților, considerându-le a fi blasfemii.

Printre cei supuși procesului s-a numărat și o adolescentă care ar fi spus părinților ei că Paty le-a cerut elevilor musulmani să părăsească sala înainte de a arăta caricaturile.

Instanța a găsit-o vinovată de acuzații false și comentarii calomnioase, întrucât s-a stabilit că ea nu se afla în clasă la momentul respectiv.

Ceilalți adolescenți au fost găsiți vinovați de acuzații legate de participarea la o conspirație criminală premeditată și de contribuția la pregătirea unei ambuscade.

Paty, în vârstă de 47 de ani, a fost ucis în fața școlii sale, într-o suburbie din Paris, de un atacator de 18 ani de origine cecenă, care a fost împușcat de poliție la scurt timp după atac.

Instanța i-a găsit pe acei adolescenți vinovați că l-au arătat pe Paty criminalului.

Cea mai grea pedeapsă a fost dată unui adolescent care a fost condamnat oficial o pedeapsă de 6 luni de închisoare, deși ar fi trebui să poată executa asta acasă, în timp ce se află sub supraveghere electronică.

Fata care a fost găsită vinovată pentru acuzații mincinoase și comentarii calomnioase a primit o pedeapsă de 18 luni cu suspendare și pusă sub supraveghere pentru doi ani.

VIDEO. Un profesor a fost ucis într-o școală din Franța

Un profesor a fost ucis vineri (13 octombrie) într-un atac cu cuțitul într-o școală din orașul Arras, în nordul Franței, în timp ce un alt profesor și paznicul școlii au fost răniți, acesta din urmă grav, a anunțat poliția.

Autoritățile regionale au declarat că atacatorul a fost arestat.

Poliția nu a putut confirma informațiile din presa locală potrivit cărora atacatorul ar fi strigat “Allahu Akbar”.

Citând o sursă din poliție, BFM TV a relatat că atacatorul avea aproximativ 20 de ani și ar fi putut fi un fost elev. Aceasta a precizat că fratele atacatorului a fost, de asemenea, arestat.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă