13 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăTimpul LiberȘefa Parlamentului European a descoperit în București restaurantul Schengen

Șefa Parlamentului European a descoperit în București restaurantul Schengen

Președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, a descoperit în București restaurantul Schengen și chiar a luat cina acolo.

După discursul ținut în Parlamentul de la București, unde a promis că România va fi primită în Spațiul Schengen în anul 2023, șefa Parlamentului European și delegația ei au decis să ia masa undeva în oraș. Restaurantul ales a fost cel denumit Schengen – Delicatessen und Garten. Localul s-a numit inițial Băcănia Veche – Delicatese și Grădină.

Numele restaurantului a fost schimbat în cel actual la data de 9 decembrie 2022, în urma deciziei prin care România nu a fost admisă în spațiul Schengen. Ședința Consiliului JAI, în care România a fost respinsă, avusese loc la 8 decembrie.

„Recent, în urma faptului că România nu a fost admisă în spațiul Schengen, am schimbat numele restaurantului în Schengen – Delicatessen und Garten, pentru a da ocazia veselă oricărui român de a intra în Schengen. Am fost plăcut surprinși că doamna Metsola, însoțită de întregul său staff, a ales să ia cina în restaurantul nostru, denumit simbolic Schengen – Delicatessen und Garten. Alegerea nu a fost o coincidență și ne bucură foarte tare că am putut fi gazda lor”, a declarat Marius Tudosiei, proprietarul restaurantului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă