22 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăTehnologieWellCode: abordarea "problema-solutie", singura care da roade in programare!

WellCode: abordarea “problema-solutie”, singura care da roade in programare!

Pe internet, circula un “meme” pe cat de amuzant, pe atat de subtil si de adevarat, despre modul in care diferite popoare se raporteaza la probleme: germanii pur si simplu le rezolva, americanii folosesc forta armata, rusii – catusele, chinezii taie pur si simplu problema din radacina, britanicii beau ceai si se rezolva, irlandezii – bere, iar italienii mananca paste.

Pe de alta parte, pentru nord-coreeni, raspunsul la toate problemele este liderul suprem. Brazilienii rezolva totul prin fotbal, in timp ce francezii ies in strada si creeaza… si mai multe probleme.

Translatand acest meme in mediul de business, in general, si in IT, in special, WellCode ar putea fi considerata o companie care urmeaza filosofia nemteasca. In ciuda faptului ca atat fondatorul, cat si intreaga activitate se afla in Romania. Vorbim despre o platforma online de training/coaching in IT. Atat pentru elevii de gimnaziu si liceu care vor sa participe la olimpiade de informatica si sa isi creeze un nume si un viitor stralucit in acest domeniu. Cat si pentru profesionistii din alte arii de activitate, care urmaresc o reconversie catre aceasta ocupatie mult mai avantajoasa mai ales din punct de vedere financiar.

Totusi, tinand cont de faptul ca fondatorul Petru Trimbitas a fost angajat la Google si Facebook in Statele Unite ale Americii, putem spune ca abordarea seamana si cu cea americana descrisa mai sus. Doar ca “forta armata” este reprezentata de cunostintele din ce in ce mai avansate acumulate in domeniul programarii.

“Cand vine vorba de a invata programare, partea teoretica este neglijabila. Cu alte cuvinte, este nevoie de practica 100%. Totul consta in gandire logica, iar aceasta se dezvolta prin exercitii practice, prin scrierea de cod. Respectivele exercitii presupun combinarea principiilor de baza pentru a rezolva probleme din ce in ce mai complexe. Oricine poate invata programare, indiferent de vocatia sa. Exista muzicieni si soferi de TIR care s-au reprofilat cu succes in IT. Aceste calitati tin in primul rand de pasiunea pentru programare si dorinta de a invata tainele specifice domeniului. Iar respectivele calitati pot fi descoperite devreme, daca se observa o gandire logica dezvoltata si o pasiune pentru rezolvarea problemelor in general, nu doar cele de matematica ori informatica”, explica fondatorul WellCode.

De altfel, putem spune ca abordarea “problema-solutie” sta la baza activitatii WellCode, atat la propriu, cat si la figurat. La propriu – intrucat cursantii trebuie sa rezolve probleme cu un grad de dificultate din ce in ce mai ridicat pe parcursul formarii lor si pregatirii pentru domeniul IT, dar si la figurat – intrucat activitatea intr-un domeniu nepotrivit sau nesatisfacator poate fi considerata “problema”, in timp ce reconversia in programator este “solutia”. In acelasi timp, intr-o maniera simplificata, nevoia de a patrunde in tainele IT-ului este “problema”, iar WellCode este “solutia”.

WellCode. Pareri ale cursantilor: “In trei luni, am ajuns de la zero la cunostinte avansate”

Calin, Nichita si Alexandru sunt trei dintre cursantii WellCode. Fiecare dintre ei a venit cu o “problema”, iar toti au gasit “solutia” in compania fondata de Petru Trimbitas in anul 2017 la Cluj-Napoca. Calin nu reusea sa rezolve problemele tehnice date la interviurile de angajare in IT. Nichita e absolvent de conservator si nu avea cunostinte de programare. Iar Alexandru visa la un viitor in acest domeniu. Dar nu indraznea sa spere intrucat nu dispunea de o baza solida.

Abordarile coach-ilor WellCode au fost diferite in cazul fiecaruia dintre ei. Lui Calin i-au dezvoltat gandirea logica, sfatuindu-l cum sa abordeze si sa rezolve probleme total noi. Pe Nichita l-au invatat in primul rand bazele programarii. Iar apoi au creat impreuna aplicatii. Alexandru a primit un plan personalizat, cu probleme pentru olimpiada, specifice varstei lui si nivelului de pregatire.

Iar rezultatele au fost pe masura asteptarilor. Calin este angajat in prezent ca web developer, dupa ce a trecut interviurile cu brio; Nichita lucreaza ca Android developer la o companie mare din Timisoara; Alexandru rezolva singur probleme de olimpiada si este pregatit sa inceapa o cariera in IT. “In trei luni de mentorat, am ajuns de la cunostinte zero la notiuni avansate de programare, reusind sa rezolv probleme de olimpiada cu un grad ridicat de dificultate”, spune acesta.

wellcode recenzii

WellCode, drumul catre succesul in programare!

Intrebat ce inseamna succesul ca programator, Petru Trimbitas, care a renuntat la o cariera promitatoare in acest domeniu in SUA, revenind in orasul natal pentru a pune bazele “scolii” de IT WellCode, raspunde: “Succesul in IT inseamna lucruri diferite pentru fiecare om. Unul poate isi doreste bani, altul poate vrea mai mult timp petrecut cu familia, altul viseaza sa calatoreasca. Partea ideala la job-ul de programator este ca iti poate oferi oricare dintre aceste beneficii. Daca esti bun in acest domeniu, poti avea succes, indiferent ce inseamna succesul pentru tine. Programarea este job-ul ideal, nu doar pentru ca este de viitor, ci si fiindca iti ofera independenta din toate punctele de vedere, mai ales ca freelancer sau antreprenor”.

De altfel, tocmai abordarea personalizata a coach-ilor vizavi de cursanti garanteaza succesul fiecaruia, dupa programul de mentorat. Iar cifrele confirma aceasta realitate: 95% dintre cei care au “absolvit” cursurile WellCode lucreaza in IT.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Șeful AIEA despre situația de la Zaporojie: “Ne apropiem periculos de un accident nuclear”

"Ne apropiem periculos de un accident nuclear" la Zaporojie, a avertizat luni şeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, denunţând recentele atacuri...

Horia Constantinescu a demisionat din fruntea ANPC și va candida din partea PSD la Primăria Constanța

Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC. Constantinescu a anunțat, luni, că a semnat cererea de demisie din funcţia de preşedinte al Autorităţii...

Ajutorul promis Israelului, dar și Ucrainei ar putea fi votat în Congresul SUA

În timpul unei convorbiri telefonice de duminică între președintele Joe Biden și liderii Congresului, a existat un „acord” privind ajutorul rapid atât Israelului, cât...
Ultima oră
Pe aceeași temă