16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialReconstrucţie facială cu ajutorul imprimantelor 3D

Reconstrucţie facială cu ajutorul imprimantelor 3D

Stephen Power din Cardiff a fost desfigurat în urma unui grav accident de motocicletă, dar doctorii de la Spitalul Morriston din Swansea au reuşit să îi redea acestuia speranţa de a avea o viaţă normală. Medicii au folosit componente create de o imprimantă medicală 3D pentru toate etapele operaţiei de reconstrucţie facială, relatează BBC.

Intervenţia chirurgicală a durat opt ore, iar una dintre cele mai importante etape a fost restabilirea simetriei craniene prin aplicarea unor implanturi realizate prin imprimare tridimensională. Implanturile au fost modelate după scanări tomografice.

Operaţia a fost un succes, iar rezultatele au depăşit aşteptările specialiştilor. Evident, Stephen Power, beneficiarul acestor proceduri revoluţionare, a fost cel mai fericit, nemaifiind nevoit să se ascundă în spatele ochelarilor fumurii şi a pălăriei.

Găsiţi mai multe detalii despre aceasta operaţie în clipul de mai jos, realizat de BBC. Clipul conţine imagini care ar putea fi considerate deranjante de către unii dintre privitori.

‘,’hspace’:null,’vspace’:null,’align’:null,’bgcolor’:null}”><!–

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă