16.1 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăTehnologieProblemele frecvente cu telefoanele: cum să le identifici și cum să le...

Problemele frecvente cu telefoanele: cum să le identifici și cum să le rezolvi

Telefonul este un dispozitiv indispensabil din viața de zi cu zi a oamenilor, iar orice problemă întâmpinată la acesta îți poate strica buna dispoziție sau chiar programul dintr-o anumită perioadă. Pentru a te bucura întotdeauna de un smartphone funcțional, iată care sunt problemele frecvente ce pot apărea, care sunt semnele și cum le poți rezolva!

Display defect

Una dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpină clienții la telefoane este display-ul spart sau stricat. Un ecran defect poate însemna:

  • Prezența zgârieturilor, loviturilor și chiar a zonelor sparte sau crăpate ale geamului, touchscreen-ului sau display-ului propriu-zis;
  • Pixeli defecți, blocați sau morți;
  • Ecranul pâlpâie, devine alb, se închide, își schimbă contrastul, luminozitatea;
  • Comenzile nu sunt realizate sau au latență foarte mare.

Indiferent de problema întâmpinată, display-ul trebuie fie reparat sau înlocuit. În caz contrar, un ecran defect poate duce la stricarea timpurie a dispozitivului în sine. Un alt criteriu de luat în considerare atunci când alegi display-ul pentru telefoanele cu touchscreen este brandul și modelul acestuia. De pildă, pentru un mobil Samsung J6 Plus vei avea nevoie de un display Samsung J6 Plus, alte modele vor fi incompatibile.

Telefonul se resetează singur

O altă cauză des întâlnită, în special în rândul celor ce utilizează mobile Android, este resetarea repetată a telefonului. În cazul în care smartphone-ul se aprinde și se stinge singur, chiar și atunci când are baterie, atunci iată cum ai putea soluționa situația întâmpinată:

  • Fă un update sistemului de operare, în cazul în care acesta nu are cea mai nouă versiune;
  • Șterge aplicațiile sau fă un update la cele frecvent utilizate;
  • Verifică temperatura telefonului, în cazul în care acesta se supraîncălzește, s-ar putea să fie o problemă de hardware.
  • Fă-i o resetare din fabrică.

Telefonul s-a blocat după update

Dacă te confrunți cu diferite probleme după ce ai făcut un update la sistemul de operare sau chiar la unele dintre aplicațiile deja instalate pe smartphone, atunci iată cum remediezi problema: resetezi versiunea anterioară de android, faci o resetare completă, din fabrică sau dezinstalezi și reinstalezi toate aplicațiile cărora le-ai făcut recent update. Dacă vrei totuși ultima variantă de Android sau iOS și nu vrei să se repete această situație, alege să duci telefonul la un service gsm. 

Funcția Bluetooth nu funcționează 

Ai încercat să te conectezi la căștile wireless, la o boxă portabilă, la mașină sau la alt dispozitiv cu ajutorul funcției Bluetooth însă au apărut probleme de conectivitate? Oprește și repornește Bluetooth-ul, iar dacă deja ai încercat acest pas, atunci dă-i telefonului un restart. 

Dacă nici acest sfat nu a funcționat, atunci asigură-te că atât mobilul tău, cât și dispozitivul la care vrei să te conectezi sunt în modul de descoperire. Totodată, asigură-te că celălalt device are o versiune de Bluetooth compatibilă cu a ta. În cazuri extreme, totuși, când niciuna dintre variantele anterioare nu a funcționat, este nevoie de o resetare din fabrică.

Camera foto nu funcționează în mod corect

În cazul în care camera frontală sau principală funcționează necorespunzător: pornește sau oprește singură filmarea, intră în cameră fără să-i dai această comandă, face screenshots chiar și atunci când telefonul se află în buzunar sau geantă sau nu poți deschide deloc camera, atunci primul pas este repornirea telefonului. 

Alte soluții ar mai putea fi: golirea datelor de tip „cache” din camera foto, actualizarea sistemului de operare, accesarea modului „safe mode” sau, soluția pe care cu siguranță nu ți-o dorești: resetarea datelor din fabrică. În cazul în care apelezi la ultima variantă, asigură-te că salvezi toate datele de pe smartphone pe o sursă externă sau online.

Dacă ești atent la telefonul tău, acesta îți va da semnale atunci când există probleme de hardware, software sau de display, mai puțin în situațiile în care apare un accident, precum lovirea sau spargerea sa. Pentru mai multe informații și îndrumări, nu ezita să contactezi echipa powerlaptop.ro. 

Cele mai citite

VIDEO. Poli Iași obține victoria în partida cu FC Hermannstadt

Într-un meci tensionat din cadrul etapei a opta a fazei play-out a Superligii de fotbal, Politehnica Iași a reușit să învingă echipa FC Hermannstadt...

VIDEO. Limitator inteligent de viteză montat la Snagov

La Snagov s-a montat primul limitator de viteză inteligent din România, ce îi oprește numai pe șoferii care încalcă limita de viteză din zonă. Un...

O companie a ajuns să valoreze 2.000 de miliarde de dolari

CEO-ul companiei Nvidia dezvăluie cum a ajuns firma lui să valoreze 2.000 de miliarde de dolari, arată un articol publicat pe site-ul termene.ro. Interviul cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă