19.9 C
București
luni, 15 august 2022
AcasăTehnologieLamborghini vrea mașini hibride în gama sa și după 2030

Lamborghini vrea mașini hibride în gama sa și după 2030

Compania italiană Lamborghini vrea ca după 2030 să aibă în gama sa două supersportive hibride, a declarat CEO-ul Volkswagen.

Șeful executiv al Lamborghini, Stephan Winkelmann, a declarat pentru cotidianul italian Il Corriere della Sera că carburanții sintetici ar permite constructorului auto să aibă emisii de carbon foarte scăzute.

La fel ca și rivalii săi Ferrari, Aston Martin Lagonda și McLaren, Lamborghini se luptă cu modul în care să treacă la alimentarea cu baterii fără a pierde performanțele ridicate care susțin prețul lor premium.

„Nu știm încă dacă va exista o cantitate suficient de mare al acestui combustibil pentru a satisface nevoile tuturor producătorilor”, a declarat Winkelmann. „Avem nevoie ca legislatorii să ne îndrume pe această cale”.

Combustibilii sintetici, cunoscuți sub numele de e-combustibili, sunt dezvoltați împreună cu biocombustibilii pentru a permite utilizarea în continuare a unor versiuni modificate ale motoarelor cu combustie, mai degrabă decât o trecere totală la vehiculele electrice cu baterii.

Lamborghini, parte a grupului Volkswagen, intenționează să transforme toată gama sa într-una hibridă între 2022 și 2024, în timp ce primul său model complet electric este așteptat la sfârșitul deceniului.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

LIVE UPDATE Rusia – Ucraina, ziua 173: România și alte 41 de țări le cer rușilor să se retragă din Zaporojie

Patruzeci şi două de ţări, inclusiv România, au cerut, într-o declaraţie comună, ca Rusia să îşi retragă trupele şi personalul neautorizat de la centrala...

Ziua Marinei, celebrată în mai multe orașe

Forţele Navale Române sărbătoresc astăzi Ziua Marinei la Bucureşti, Constanţa, Tulcea, Mangalia, Brăila, Galaţi şi Bicaz, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).Manifestările de la Constanţa vor începe...

Mesajul lui Ciucă de Ziua Marinei Române

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Marinei Române, că securitatea regiunii este vitală pentru securitatea noastră, iar conflictul din apropierea...
Ultima oră
Pe aceeași temă