O femeie susține că a fost violată în Metaverse. Nina Jane Patel, de 43 de ani, spune că totul s-a întâmplat în timpul unui test beta care avut loc pe platforma de realitate virtuală Horizon Worlds, creată de Meta, cunoscută, până de curând, drept Facebook.
Nina Patel a povestit cu lux de amănunte ce i s-a întâmplat și a afirmat că realitatea virtuală este un spațiu extrem de periculos, care ne poate afecta foarte puternic, atât psihic cât și emoțional.
O femeie de 43 de ani susține că a fost violată în realitatea virtuală, în timp ce participa la un test. Cum este posibil așa ceva? E simplu! Avatarul femeii a căzut „victimă” altor patru avataruri masculine care au hărțuit-o verbal și sexual, scrie The Independent.
Femeia povestește că a trăit o experiență îngrozitoare și a trecut prin clipe extrem de grele. „În 60 de secunde de când am intrat pe platformă, am fost hărțuită verbal și sexual. 3-4 avatare masculine, cu voci masculine mi-au violat avatarul și au făcut fotografii. În timp ce încercam să scap, au strigat: „«Nu te preface că nu ți-a plăcut»”, a declarat Nina Jane Patel. Totul s-a petrecut atât de repede încât femeia nu a mai avut timp să activeze bariera de siguranță.
Femeie violată în Metaverse. S-a simțit de parcă i s-ar fi întâmplat în realitate
Nina Jane Patel a tras și un semnal de alarmă, spunând că tehnologia a avansat atât de mult, încât au apărut o mulțime de efecte negative. Printre acestea se numără imposibilitatea de a face diferența între ceea ce se întâmplă în viața reală și ceea ce se întâmplă în cea virtuală. Creierul nostru are dificutăți în a procesa complet și până la capăt informațiil care îi parvin din lumea virtuală și tinde să le confunde cu cele din viața reală. Acesta este motivul pentru care femeia, deși în realitate nu a pățit nimic, ea s-a simțit ca și cum ar fost abuzată.
Totul ține de psihic și de cum procesăm și interpretăm informațiile care ne parvin din mediul înconjurător. O persoană care își creează un avatar și pătrunde în lumea virtuală se identifică 100% cu acesta. Avatarul devine o prelungire a propriei persoane în virtual.
Ceea ce s-a întâmplat în Metaverse a afectat-o foarte tare pe Nina Patel. „Realitatea virtuală a fost concepută astfel încât mintea și corpul să nu poată diferenția experiențele virtuale de cele reale”, a scris aceasta pe o platformă de socializare.
„Într-o anumită măsură, răspunsul meu fiziologic și psihologic a fost ca și cum s-ar fi întâmplat ceva rău în realitate”, a continuat ea.
Urmărește România Liberă pe Facebook și Google News!