Hidroforul este acel echipament cu rol de a extrage apa dintr-un puț, o conductă, un bazin și așa mai departe și de a o conduce acolo unde este nevoie de aceasta, indiferent dacă vorbim despre utilizare casnică sau industrială.
Hidroforul este de mare ajutor, deoarece utilizând un astfel de aparat, te poți bucura de apă curentă în gospodărie. Spre exemplu, dacă îți cumperi o casă la țară sau dacă te muți într-o zonă în care nu există apă de la rețeaua publică, un hidrofor te va ajuta să te bucuri de tot confortul oferit de apa de la rețeaua publică. Astfel, poți construi o baie, poți utiliza apa la bucătărie și așa mai departe. Fără hidrofor, aceste lucruri nu ar fi fost posibile și te-ai fi bucurat doar de apă potabilă, din fântână.
Este bine de menționat că hidroforul pompează apa și îi reglează presiunea, astfel încât nu vei avea surprize neplăcute, cum ar fi un debit scăzut când faci baie sau speli vasele. În continuare, îți vom prezenta cum poți alege aparatul ideal pentru tine și de ce să alegi hidrofoare profesionale de la Timo Shop.
În primul rând, trebuie să prezentăm foarte pe scurt avantajele unui hidrofor:
- permite alimentarea cu apă a gospodăriilor, a unor spații comerciale, a unor afaceri (așa cum sunt spălătoriile auto) și chiar este util și pentru irigarea terenurilor agricole
- este silențios și rezistent la coroziune
- se montează rapid și simplu.
Pentru a alege hidroforul potrivit pentru gospodăria ta, în primul rând trebuie să cunoști ce tipuri de hidrofoare există pe piață:
- hidrofor de suprafață: potrivit pentru sursele de apă care se află la maximum 9 metri adâncime, are avantajul de a fi destul de econom din punct de vedere al consumului de energie electrică
- hidrofor cu ejector: se folosește pentru surse de apă aflate la o adâncime cuprinsă între 9 și 25 de metri; în acest caz, pompa este montată la suprafață, iar la adâncime se va instala un ejector
- hidrofor submersibil: se folosește pentru surse de apă aflate la adâncimi mai mari de 25 de metri, având un motor și o pompă foarte puternice.
Dintre acestea, hidroforul submersibil poate fi de două tipuri, respectiv multietajat pentru puțuri cu apă potabilă sau monoetajat pentru drenarea apelor murdare.
Capacitatea hidroforului este de luat în calcul, mai exact dimensiunea rezervorului. Pentru o locuință de 2-3 persoane, se va utiliza un hidrofor cu o capacitate de 25-30 de litri. Pentru o locuință mai mare, cu mai mult de două băi, cu irigarea grădinii și cu mai mult de 4 persoane, se recomandă un hidrofor cu un rezervor de 50-100 litri. În mare parte, acestea sunt criteriile pe baza cărora poți alege un hidrofor. Este important să îl alegi pe cel potrivit pentru tine, iar dacă nu vrei să dai greș, poți apela la TimoShop.
Specialiștii te vor consilia pentru a se asigura că vei alege hidroforul care va asigura alimentarea cu apă a locuinței tale, fără să existe neplăceri cauzate de un debit prea scăzut.