33.5 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăTehnologieCazanele de la Fornello tot mai populare - încălzirea cu peleți este...

Cazanele de la Fornello tot mai populare – încălzirea cu peleți este avantajoasă!

Sistemele de încălzire sunt atât de variate la ora actuală, încât nu știi sigur ce să alegi. Cele pe bază de masă lemnoasă au fost o vreme de interes pentru public. Acum însă, tot mai populare sunt cele care pot fi alimentate cu peleți, cum sunt sistemele de încălzire pe care le găsim la Fornello.

Dacă ești în căutarea unui sistem de încălzire pentru locuință, trebuie să știi mai multe despre încălzirea pe peleți.

Cazanele pe lemne sau peleți?

Lemnul de foc este unul dintre cele mai utilizate tipuri de combustibil din istorie, un biocombustibil complet regenerabil. Cu cazane pe lemne de înaltă eficiență, se obține arderea optimă a lemnului, confort și niveluri scăzute de emisii.

Cazanele pe lemne sunt semiautomate. Încărcarea combustibilului este manuală, dar aprinderea, dozarea aerului, curățarea schimbătorului sunt automate. Camera de combustibil este mult mai largă decât cele anterioare, pentru a putea încarcă o mulțime de lemne de foc și a avea o autonomie mai mare de lucru, iar aprinderea automată face posibilă încărcarea lemnului de foc și permite cazanului să decidă când să înceapă arderea. Cenușa este ușor de îndepărtat, deoarece este depusă în partea de jos a cazanului.

O astfel de alegere este destul de populară mai ales pentru cei care locuiesc în zonă rurală. Nu doar că au disponibilitate mai mare privind materia primă, dar rețeaua de gaz este adesea o problemă și ea. Practic în unele zone este inaccesibilă, așadar automat proprietarii de locuințe trebuie să își găsească soluții pentru încălzire.

Iată o soluție eficientă atunci când nu ai acces la rețeaua de gaz

Cazanele pe peleți sunt din ce în ce mai folosite în multe gospodării. Cazanul pe peleți are un siloz, care acționează ca un rezervor intermediar și alimentează camera de ardere. Necesită puțină întreținere. Performanța cazanelor pe peleți este ridicată, astfel încât acestea au un consum redus. Pe fornello.ro găsești o gamă variată de cazane.

Cei care aleg aceste tipuri de sisteme au în vedere faptul că pot folosi un combustibil ecologic. Să nu uităm că peleții sunt compuși din rumeguș și alte deșeuri lemnoase, deshidratate. Ard repede, iar alimentarea în sine și deținerea unui stoc de materie primă pentru funcționarea sistemului nu impun cine știe ce probleme sau dificultăți.

În mod special cazanele pe peleți au un randament mare, cu puțin combustibil, iar ce rezultă din arderea peleților înseamnă o cenușă fină. Știai că aceasta poate fi folosită? În culturile agricole există o practică populară, de a folosi cenușa aceasta drept îngrășământ.

Performanța cazanelor pe peleți

Atât în ceea ce privește eficiența, cât și din punct de vedere tehnologic, cazanul pe peleți este performant. În cazul unei sobe sau șemineu unde arderea e manuală, în cazul cazanelor pe peleți există panou de comandă. Pot fi realizate setări privind programul de ardere, temperatura, intervalele orare de funcționare ale sistemului.

De asemenea, unele tipuri de cazane pe peleți au ardere controlată, nu trebuie să încarci prea des cu peleți. Toate acestea înseamnă, deci, avantaje multiple și confort sporit.

Sisteme variate, disponibile la Fornello

Fornello este unul dintre cei mai cunoscuți furnizori de soluții pentru casă. Centrale termice, panouri solare, produse pentru bricolaj, sisteme sanitare și termice sunt toate parte din portofoliul de produse aici.

Dacă nu știți încă ce este potrivit de ales, nu întârziați să cereți consilierilor detalii care pot face diferența. Fornello își propune să fie o experiență completă a celor care cumpără de aici. Astfel, oferă gratuit consiliere și își arată disponibilitatea echipei de a servi orice client cu promptitudine și profesionalism.

Contact: 0337401310| 0749247061| 0744504970| 0744771505

Cele mai citite

Cele nouă puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează SIPRI

Cele nouă țări recunoscute ca fiind puteri nucleare își dezvoltă arsenalul, avertizează Institutul Internațional de la Stockholm pentru Cercetări în domeniul Păcii (Stockholm International...

Bacalaureat 2024. Astăzi este proba orală la Limba română

Examenul de Bacalaureat 2024 începe în ziua de luni, 17 iunie, prima probă fiind proba orală la Limba și literatura română. Peste 134.000 de candidaţi...

Scoicile şi rapanele din Marea Neagră sunt sigure pentru consumul uman

Inspectorii sanitar-veterinari din Constanța au anunţat că poate fi reluată recoltarea de moluște vii din Marea Neagră. Decizia vine după ce timp de 10 zile,...
Ultima oră
Pe aceeași temă