22.2 C
București
duminică, 26 mai 2024
AcasăTehnologieCare sunt costurile Google Workspace for Education și cine poate folosi aceste...

Care sunt costurile Google Workspace for Education și cine poate folosi aceste servicii

Google Workspace for Education, versiunea rebranduită a G Suite for Education în 2021, este un pachet de soluții moderne și flexibile și aplicații bazate în cloud menit pentru școli, universități sau orice alte forme de educație. Similar cu pachetele Google Workspace dedicate companiilor, planurile for Education pornesc de la o versiune de bază și cresc în capabilități pe măsură ce instituția consideră un upgrade.

Află din articolul de mai jos care sunt beneficiarii acestor suite de aplicații dedicate sistemului de învățământ și care sunt prețurile acestor pachete în funcție de nevoile fiecărei instituții. 

Pentru cine sunt destinate planurile Google Workspace for Education?

Suita for Education a revoluționat clasele și orele online, cu o gamă largă de beneficii atât pentru profesori, cât și pentru studenți sau elevi. Aplicațiile și serviciile Google sunt menite să ajute colaborarea între colegi, modulele de învățare și lecțiile online, disponibile și în versiuni web, cât și Google Workspace iOS sau pe Android.

Dacă ești directorul sau administratorul unei școli, universități sau altă instituție educațională, contactează FOTC pentru a afla cum poți aduce corpului de profesori și elevi un ajutor în școala online.

Pentru ca instituția pe care o conduci să se poată califica pentru licențele Google Workspace for Education, aceasta trebuie să fie recunoscută de autorități, acreditată oficial și să ofere certificări sau diplome aprobate la nivel național sau internațional pentru învățământ primar, gimnazial sau superior

Organizațiile precum academiile militare și bibliotecile publice nu se califică pentru Google Workspace for Education. Pentru acestea, recomandată ar fi o ediție Google Workspace Business. 

Ce aplicații include Google Workspace for Education?

Google Workspace for Education include conturi Gmail găzduite pe domeniul școlii, o platformă de învățare la distanță, o aplicație de apeluri video, o unitate cloud și un set de editori de fișiere – toate lucrurile de care are nevoie o instituție de învățământ modernă.

În pachetul gratuit Google Workspace for Education Fundamentals sau pachetele plătite, la fiecare logare în contul Google Workspace, instituția beneficiază de:

  • Toate instrumentele educaționale de bază 
  • Căsuță poștală Gmail cu domeniul @numeleșcolii.ro
  • Aplicații pentru colaborarea online, inclusiv Documents, Sheets, Presentations, Forms, Classroom
  • Videoconferințe în Google Meet și chat în Google Chat
  • Control și management de siguranță
  • Conformitate cu GDPR

Cât costă planurile Google Workspace for Education? 

În afara versiunii gratuite Fundamentals, Google Workspace for Education vine și sub forma a trei planuri plătite cu multiple opțiuni pentru organizația pe care o gestionați. La nevoie, puteți crește numărul de licențe sau upgrada la un pachet superior precum:

  • Google Workspace for Education Standard: toate beneficiile din pachetul Fundamentals, plus setări avansate de securitate și control administrativ avansat. În acest pachet, licența este 2,2 EUR / an net per fiecare student, cu o licență gratuită pentru un profesor la fiecare patru licențe de studenți.
  • Teaching and Learning Upgrade: toate beneficiile din pachetele inferioare, cu funcții și capabilități extinse pentru videoconferințe, extensii pentru platforma Classroom și rapoarte de originalitate, incluzând și lucrări din proprietatea școlii.  În acest pachet, licența este 2,5 EUR / lună net per fiecare student.
  • Google Workspace for Education Plus: include toate beneficiile din pachetele inferioare plus funcții adiționale pentru anumite servicii, precum urmărirea prezenței în Google Meet. În acest pachet, licența este 3,4 EUR / an net per fiecare student, cu o licență gratuită pentru un profesor la fiecare patru licențe de studenți.

Indiferent de care ediție se potrivește nevoilor instituției pe care o conduci, aplicațiile din pachetul Workspace o să susțină munca elevilor și profesorilor, alături de o comunicare mai eficientă și o mai bună și mai sigură gestionare a orelor online.

Cele mai citite

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...

Gabriela Firea vrea să facă metrou până în orașul Voluntari, unde e primar soțul, Florentin Pandele

Gabriela Firea anunță că, dacă va fi din nou aleasă primar general al Capitalei, va prelungi metroul din București până în orașul Voluntari, unde...

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, „zburat” din bordul administrativ de la Romsilva

Ilie Sârbu, socrul lui Victor Ponta, a primit recent un cadou neplăcut din partea ministrului PNL al Mediului, Apelor și Pădurilor, fiind ejectat...
Ultima oră
Pe aceeași temă