12.2 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăȘtirile zileiBitcoin a atins cel mai scăzut nivel din iulie 2021, pe măsură...

Bitcoin a atins cel mai scăzut nivel din iulie 2021, pe măsură ce piețele bursiere se prăbușesc

Bitcoin a atins cel mai scăzut nivel din iulie 2021, în condițiile în care piețele de acțiuni în declin au continuat să afecteze criptomonedele, care se tranzacționează în prezent în linie cu așa-numitele active mai riscante, cum ar fi acțiunile tehnologice, notează Reuters.

Bitcoin a coborât până la 32.763,16 dolari cu puțin timp înainte de ora 11:00 GMT, fiind a cincea scădere consecutivă.

Criptomoneda a scăzut cu 13% până acum în luna mai și a pierdut mai mult de jumătate din valoarea sa de când a atins un maxim istoric de 69.000 de dolari în noiembrie anul trecut.

“Cred că tot ceea ce ține de criptomonede este încă clasificat ca activ de risc și, similar cu ceea ce am văzut cu Nasdaq, majoritatea criptomonedelor nu stau foarte bine”, a declarat Matt Dibb, COO al platformei de criptomonede Stack Funds din Singapore.

Indicele Nasdaq, puternic în sectorul tehnologic, a scăzut cu 1,5% săptămâna trecută și a pierdut 22% de la începutul anului până în prezent, afectat de perspectiva unei inflații persistente care să forțeze Rezerva Federală a SUA să majoreze ratele, în ciuda încetinirii creșterii economice. Contractele futures ale Nasdaq au scăzut luni cu încă 2,3%.

Dibb a spus că alți factori care au contribuit la scăderea din weekend au fost lichiditatea scăzută a pieței criptografice și, de asemenea, temerile de scurtă durată legate de faptul că moneda stabilă algoritmică numită Terra USD și-ar putea pierde legătura cu dolarul.

Stablecoins sunt jetoane digitale ancorate la alte active tradiționale, adesea la dolarul american.

UST este urmărită îndeaproape de comunitatea criptografică atât datorită modului inedit în care își menține nivelul de ancorare la dolar de 1:1, cât și datorită faptului că fondatorii săi au stabilit planuri de constituire a unei rezerve de bitcoin în valoare de 10 miliarde de dolari pentru a susține moneda stabilă, ceea ce înseamnă că volatilitatea UST ar putea să se răsfrângă asupra piețelor de bitcoin.

Ether, a doua cea mai mare criptomonedă din lume, care stă la baza rețelei ethereum, a coborât luni până la 2.360 de dolari, cel mai scăzut nivel de la sfârșitul lunii februarie.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Scad timpii de așteptare a bagajelor pe Aeroportul Henri Coandă

Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti S.A. anunţă că a finalizat lucrările de modernizare a echipamentelor de procesare a bagajelor de cală pe fluxul de...

Barometrul conexiunilor fixe la internet în România

A fost realizat un studio complex al vitezei internetului furnizat de operatorii din țara noastră. “Studiul nPerf se bazează pe mii de teste efectuate exclusiv...

Partidul-stat i-a luat-o lui Nicușor pe Gabi Dragostea Lui

Ilustrație: Marian Avramescu Coaliția partidului stat PSDNL îl face să plângă din dragoste pe primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, chiar în prag de...
Ultima oră
Pe aceeași temă