13 C
București
joi, 22 februarie 2024
AcasăTechViva Technology 2023: Alstom prezintă "câinele robot", expert în diagnosticarea trenurilor

Viva Technology 2023: Alstom prezintă “câinele robot”, expert în diagnosticarea trenurilor

În cadrul târgului Viva Technology care se desfășoară în aceste zile la Paris, Alstom, lider mondial în mobilitatea sustenabilă și inteligentă, demonstrează publicului larg că transportul feroviar este alegerea inteligentă din punct de vedere social, economic și de mediu. Alstom oferă o gamă de soluții de mobilitate inovatoare și sustenabile, oriunde sunt necesare în lume.

Pe fondul tranziției ecologice și al nevoilor de mobilitate în creștere determinate de accelerarea urbanizării, sectorul feroviar este din ce în ce mai dinamic.

Cu o cotă de 2% din totalul emisiilor de carbon generate de sectorul transporturilor, calea ferată este de departe cel mai eficient și mai curat mod de transport din lume, fie pentru deplasări de mare viteză pe distanțe lungi, fie pentru deplasări urbane scurte.

Alstom demonstrează cum inteligența artificială și roboții pot monitoriza „sănătatea trenurilor” pentru a îmbunătăți fiabilitatea și disponibilitatea serviciilor feroviare.

Alstom prezintă la VivaTech un „câine robot” dedicat optimizării operațiunilor de mentenanță, pentru un sistem feroviar sigur și fiabil.

Numit MainBot, robotul inteligent al Alstom specializat în servicii de mentenanță este un instrument important pentru îmbunătățirea calității mentenanței.

Robotul poate naviga autonom pe rute predefinite din depou, pentru a efectua inspecții vizuale și măsurători.

Adaptabil la multe medii, cercetează diverse părți ale trenului și poate evita obstacolele și chiar urca pe scări. Robotul poate stoca automat imagini filmate și fotografii și poate recunoaște activele feroviare prin soluția de inteligență artificială dezvoltată de Alstom.

Soluția AI permite optimizarea mentenanței preventive prin detectarea posibilelor defecțiuni înainte ca ele să se producă. Acest lucru ajută la o mai mare disponibilitate a flotei și o fiabilitate crescută, prin reducerea timpilor de reparație și evitarea mentenanței excesive.

Datorită inteligenței artificiale, soluția reduce timpul necesar pentru inspecții vizuale, reduce consumul de materiale, îmbunătățește ergonomia și conditiile de lucru pentru personalul din depouri.

Fiind compatibil cu soluția digitală de mentenanță HealthHub a Alstom, permite operatorului de mentenanță să gestioneze eficient flota și activitățile de mentenanță pentru a asigura cea mai mare disponibilitate posibilă.

Acest proiect a fost propus în programul intern de inovare al Alstom I NOVE YOU 2022/2023 și a primit o medalie de argint. Concursul I NOVE YOU este conceput pentru a acorda premii celor mai bune proiecte de inovare din cadrul Alstom care au dovedit deja rezultate pozitive.

Inovația este cheia pentru reducerea impactului nostru asupra mediului și pentru a atinge neutralitatea emisiilor de carbon până în 2035, cu soluțiile dezvoltate de Alstom.

Fiind în centrul ADN-ului Alstom, inovația creează valoare și ilustrează poziția de lider a Alstom în industrie.

De asemenea, Alstom încurajează inovarea deschisă prin crearea de parteneriate cu un număr mare de universități, centre de cercetare, startup-uri etc, pentru a-și consolida capacitățile de inovare, în conformitate cu strategia pe termen lung a companiei la nivel global.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Rusia va ieși dintr-un acord cu Marea Britanie prin care britanicii pescuiau în Marea Barents

Duma de Stat a Rusiei (camera inferioară a parlamentului federal) a denunţat miercuri un acord între Uniunea Sovietică şi Marea Britanie care permitea pescarilor...
00:00:35

Doi morți în urma ciocnirii unei nave de un pod din China

Cel puțin două persoane au murit după ce o barjă s-a ciocnit de un pod, peste o cale navigabilă în Delta râului Perle, din...

Cine sunt cei cinci lideri PNL care au votat împotriva listelor comune cu PSD pentru Parlamentul European

Discuții aprinse, miercuri, la PNL, motivul fiind participarea la alegerile pentru Parlamentul European pe liste comune PNL-PSD. Dacă PSD a votat în unanimitate această...
Ultima oră
Pe aceeași temă