22.9 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăTechViorel Cataramă renunță la candidatura sa la prezidențiale și îl susține pe...

Viorel Cataramă renunță la candidatura sa la prezidențiale și îl susține pe Cristian Diaconescu

Viorel Cataramă a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, că renunţă la candidatura sa la Preşedinţie şi îi oferă sprijinul său lui Cristian Diaconescu, informeează Mediafax.

"Vă informez că renunţ la candidatura mea pentru funcţia de preşedinte al României şi dau sprijinul meu lui Cristian Diaconescu şi cer celor care au fost alături de mine să sprijine candidatura lui Cristian Diaconescu", a afirmat Cataramă.

El a spus că a convenit cu Cristian Diaconescu să preia din programul său, care prevede printre altele că partidele politice sunt extrem de toxice pentru politica românească.

Cataramă a mneționat că a avut "contacte cu Cristian Diaconescu" inclusiv când acesta era desemnat candidat PMP, însă nu a putut atunci să consolideze nimic deoarece Diaconescu era în PMP.

"Astăzi, când şi Cristian Diaconescu a ajuns la această concluzie că partidele sunt toxice, iar PMP, deşi un partid tânăr, a făcut paşi mari în transformarea într-o structură mafiotă, am decis să sprijin candidatura lui Cristian Diaconescu. Am convenit să preia din programul meu şi îl voi susţine cu toate puterile", a spus Cataramă.

Cristian Diaconescu a declarat că se află alături de Viorel Cataramă în ideea construirii unei echipe politice în afara partidelor politice, pe care le consideră extrem de toxice pentru politica românească, stăpânite de interese mafiote.

"Din punct de vedere al retoricii, al proiectelor publice pe care Viorel Cataramă le-a prezentat, am identificat similitudini cu proiectul meu pe care l-am prezentat în calitate de candidat la Preşedinţie (…) Experienţa lui Viorel Cataramă în domeniul economic este extrem de importantă. Cred că România are nevoie de un mesaj clar, de o agendă bine discutată, transparentă şi din acest punct de vedere sprijinul lui Viorel Cataramă este extrem de esenţial", a mai spus Diaconescu.

Viorel Cataramă a făcut marţi un apel la Monica Macovei să se alăture lui şi candidaturii independente la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu, arătând că o regrupare a forţelor în afara partidelor politice este singura soluţie viabilă pentru România.

Cataramă a precizat că sprijinul pe care îl acordă candidaturii independente a lui Cristian Diaconescu constă în a cere celor care până astăzi l-au sprijinit pe el, să-l sprijine pe Diaconescu.

"Fac apel la doamna Monica Macovei să se alăture acestei echipe, până la urmă o regrupare sau o grupare puternică a forţelor în afara partidelor politice este singura soluţie viabilă pentru România. În acest moment partidele politice nu pot pune în aplicare măsuri eficiente de redresare economică. (…) De aceea fac apel şi la doamna Macovei şi la societatea civilă şi la toţi cei care nu mai doresc să voteze partidele politice să se alăture acestei echipe", a afirmat Cataramă.

Cristian Diaconescu a precizat că şi el susţine o discuţie pe această temă cu Monica Macovei, deoarece există similitudini de mesaj.

"Susţin şi eu o discuţie cu doamna Macovei, că este un candidat independent (…) Şi există similitudini de mesaj, nu văd de ce nu am avea o discuţie clarificatoare, evident după aceea ia o decizie", a mai spus Diaconescu.

Cele mai citite

Acord de principiu al statelor UE, pentru deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina și Republica Moldova

Ambasadorii celor 27 de ţări ale Uniunii Europene şi-au dat "acordul de principiu" cu privire la deschiderea negocierilor de aderare cu Ucraina şi Republica...

Modificări de trasee, pentru mai multe linii ale STB, mâine

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv „YOLO JERSEY”, duminică, 16.06.2024, circulația rutieră va fi restricționată pe Bd. Mircea Vodă – pe tronsonul cuprins ȋntre Pasajul Mărăşeşti şi...

Cum a ajuns un „candidat AI” pe buletinele de vot în Marea Britanie la alegerile parlamentare

Marea Britanie va avea, în premieră, un „candidat AI” pe buletinele de vot pentru parlamentare, din zona Brighton Pavilion din Brighton și Hove, un...
Ultima oră
Pe aceeași temă