26 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăTechVIDEO. Liderul USR, Nicușor Dan, nu va participa la consultări cu premierul...

VIDEO. Liderul USR, Nicușor Dan, nu va participa la consultări cu premierul Grindeanu: Acest Guvern trebuie să plece

Liderul Uniunii Salvați România (USR), Nicușor Dan, a anunțat că formațiunea sa nu va participa la consultări cu premierul Sorin Grindeanu, considerând că acest Guvern ”trebuie să plece”. 

"Nu am fost contactat și premierul Grindeanu nu are legitimitatea de a conduce astfel de discuții. În primul rând, a propus două texte de acte normative profund imorale și neconstituționale, în la doilea rând — legiferarea este atributul Parlamentului și nu al primului ministru", a declarat Nicușor Dan. 

Liderul USR a amintit că, luni, va fi citiă în Parlament moțiunea de cenzură, depusă de PNL, pe care USR și PMP o susțin. 

"Da, susținem că acest guvern care a greșit în mod fundamental ar trebui să plece", a mai spus Dan. 

Sâmbătă seară, premierul Sorin Grindeanu a declarat că vrea să aibă o consultare cu partidele politice pe marginea modificării Codurilor Penale.

”O să demarez rapid o consultare cu toate celelalte partide pornind de la deciziile CCR şi de la forma pe care o avem, poate excluzând acel prag de 200.000 de lei, astfel încât după dialogul pe care sper să-l am, în cel mai scurt timp să trimitem un proiect de lege spre Parlament, pentru punerea în concordanţă a deciziilor CCR cu cadrul legal”, a spus Grindeanu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă