12.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăTechUn program de fitness a dezvăluit poziția unor baze militare secrete ale...

Un program de fitness a dezvăluit poziția unor baze militare secrete ale SUA

Programul denumit Strava memorează poziția persoanelor care fac fitness în timpul lor liber. Dar dacă aceste persoane sunt angajate la o bază militară, hărțile pot sugera poziția bazelor militare, chiar dacă această poziție este secretă.

Astfel, pe hărțile care indică traseele de fitness din anul 2017 se pot observa locații militare americane din Afganistan, Somalia și Siria, baze militare ale Rusiei în Ucraina, o bază secretă de rachete în Taiwan, precum și o bază a NSA în Hawaii, informează site-ul thehackernews.com.

În Afganistan, unele poziții militare americane care au fost dezvăluite ar fi de tipul “Forward Operating Bases” (FOB) – chiar în apropierea teritoriilor controlate de talibani.

În replică la aceste informații, Pentagonul a reacţionat, recunoscând că “această recentă divulgare a unor date sensibile este preocupantă”.

La rândul lor, programatorii aplicației Strava îi sfătuiesc acum pe militari să-şi dezactiveze funcţia de geolocalizare (“tracking”) de pe telefonul mobil, atunci când fac fitness.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

GALERIE FOTO. Renee Gracie și-a invitat fanii la o tură cu bolidul

Renee Gracie s-a întors în sporturile cu motor după șase ani de pauză, iar acum se pregătește să ia startul în noul sezon din...

Constrângeri și schimbări în 2024

Conform celui mai recent studiu Coface, sectoarele construcții și imobiliare se confruntă cu provocări semnificative în 2024, o combinație de probleme legate de...

Ugo Humbert a câștigat turneul ATP de la Dubai

Francezul Ugo Humbert a câştigat turneul ATP 500 de la Dubai, după ce l-a învins în finala de sâmbătă pe kazahul Aleksandr Bublik, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă